Datça'da 49 Kaçak Yakalandı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmeye hazırladıkları ileri sürülen 49 yabancı uyruklu kaçak ile 1 Türk organizatör, jandarma tarafından yakalandı. 2 kişi oldukları öğrenilen organizatörlerden diğerinin de yakal

Datça'da 49 Kaçak Yakalandı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmeye hazırladıkları ileri sürülen 49 yabancı uyruklu kaçak ile 1 Türk organizatör, jandarma tarafından yakalandı. 2 kişi oldukları öğrenilen organizatörlerden diğerinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Emecik Mahallesi, Lindos Koyu'ndan, Yunanistan'ın Simi Adası'na yabancı uyruklu kaçakların götürüleceği ihbarı üzerine, bugün saat 04.30 sıralarında Datça Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Bölgede yapılan aramalarda 34 DD 3256 plakalı otobüs ile 34 HY 0929 plakalı minibüste, kendilerini Yunanistan'ın Simi Adası'na götürecek tekneyi bekleyen 14'ü Afganistan, 35'i Suriye uyruklu toplam 49 kaçak ile aslen İstanbullu olan Türk organizatör M.B. (33) yakalandı. 2 kişi oldukları ileri sürülen organizatörlerden diğerinin de arandığı bildirildi. El konulan otobüs ve minibüsteki aramalarda ise çuvallar içersinde bol miktarda can yeleği ele geçirildi. 12'si çocuk 15'i kadın toplam 49 kaçağın Yunanistan'ın Simi Adası'na geçirilmeleri halinde, organizatörlere kişi başı 3 bin euro ödemek üzere anlaştıkları öğrenildi.

Soruşturma sürerken, organizatör M.B.'nin işlemlerinin tamamlanmasından ardından bugün adliyeye edileceği, kaçakların ise, Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edilecekleri bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem