Danıştay'dan ÖSYM ile ilgili flaş karar

Ankara Barosu, ÖSYM'nin üniversite sınavında sorulan soruların sadece yüzde 20'sinin yayınlanması yönündeki kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.Danıştay 8. Dairesi, ÖSYM kararının, uluslararası sözleşmelerle güvence altına

Danıştay'dan ÖSYM ile ilgili flaş karar

Ankara Barosu, ÖSYM'nin üniversite sınavında sorulan soruların sadece yüzde 20'sinin yayınlanması yönündeki kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Danıştay 8. Dairesi, ÖSYM kararının, uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan ve hukuk devletinin vazgeçilmez ilkelerinden olan ‘hak arama özgürlüğü', ‘adil yargılanma hakkı' ve ‘mahkemeye başvuru hakkını' doğrudan veya dolaylı olarak ihlal ettiği sonucuna vardı.

Daire, söz konusu kararın açıkça hukuka aykırı olduğuna ve uygulanması durumunda telafi güç veya olanaksız zararlara neden olabileceğine hükmetti ve ÖSYM kararının yürütmesini oy çokluğuyla durdurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler