Cumhurbaşkanı Valiliği ziyaret etti

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığa atanmasıyla ilgili olarak, “Birbirimizi çok yakinen tanıyan iki dostuz. Başarılı olmasını temenni ediyorum. İnşallah başarılı olacaktır” dedi.Necm

Cumhurbaşkanı Valiliği ziyaret etti

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığa atanmasıyla ilgili olarak, “Birbirimizi çok yakinen tanıyan iki dostuz. Başarılı olmasını temenni ediyorum. İnşallah başarılı olacaktır” dedi.

Necmettin Erbakan Vakfı’nın davetlisi olarak Trabzon’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, havalimanında basın toplantısı düzenledi. Eroğlu, “Burada Erbakan vakfının davetlisi olarak bulunuyorum. Rahmetli Erbakan’la uzun yıllar önce tanışmış ve başbakan olarak da çalışmıştım. Ekonomik işbirliği anlaşması imzalama şansı bulmuş birisiyim. 1968’den beri Kıbrıs’ta müzakereler var. 3. cumhurbaşkanı olarak bulunuyorum bu müzakerelerde. Ama maalesef bugüne kadar bir sonuç elde edemedik. Bunun bir tek nedeni vardır, Rum’un uzlaşmazlığı ve Rum’un anlaşma iradesine sahip olmayışı” dedi. Eroğlu, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığa atanmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

95.20140822144246.jpg

“Bu sabah kendilerini arayarak kutladım, tebrik ettim. Sayın Davutoğlu, bizim istişare halinde olduğumuz, işbirliği halinde olduğumuz bir makamdan parti başkanlığına, başbakanlığa geçiyor. Biliyorsunuz biz Kıbrıs müzakerelerini Türkiye Cumhuriyeti hükümetleriyle istişare halinde yürütüyoruz. Bizim en önemli muhatabımız da genellikle Dışişleri Bakanlığı oluyor. Birbirimizi çok yakinen tanıyan iki dostuz. Başarılı olmasını temenni ediyorum. İnşallah başarılı olacaktır. Bizim tabii ki istişaremiz yine devam edecektir. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri bakanıyla zaman zaman müzakerelerin sonuçlarını değerlendirmek veya müzakere masasına getirilen konuları tartışmak ve bir işbirliği içinde hareket etme fırsatını yaratmak için hep bir araya geliyoruz. Kendisiyle Başbakan olduktan sonra da tabii ki görüşmelerimizi ve müzakerelerimizi devam ettireceğiz. Hayırlısı olsun.”

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, daha sonra Trabzon Valiliğini ziyaret ederek Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu’nu ziyaret etti. Koçoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu Trabzon işi gümüş telkariden yapılan kahve fincanları hediye etti. Ziyarete Fatih Erbakan da katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu’nu da Sögütlü’deki Jandarma Komutanlığı’nda ziyaret etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler