Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda konuşuyor.İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;Yeni bir Türkiye inşa olunurken TÜSİAD'ın da engin tecrübesinden istifade ederek Türkiye'nin kalkınmasına, daha fazla ref

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Yeni bir Türkiye inşa olunurken TÜSİAD'ın da engin tecrübesinden istifade ederek Türkiye'nin kalkınmasına, daha fazla refaha katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. TÜSİAD yenilenen vizyonuyla Türkiye'nin daha ileri demokratik standartları yakalamasına katkı sağlayacaktır.

Gücü elinde bulunduran darbe koalisyonu ‘hükümet devrilecek’ dedi çeşitli ayak oyunları ile görevden uzaklaştırıldı. Bedeller ödedik, Faizler yükseldi. IMF ile yüksek faizli anlaşmalar yapıldı. Belirsizlik yatırımların önünde engel teşkil etti. 28 Şubat ve sonrasındaki süreç kimseye bir şey kazandırmadı. Bunun istisnaları olabilir. Küçük bir azınlığın maddi kazançlar elde etmesini sağlamış olabilir.

"TÜRKİYE'DE ÖYLE BİR DÖNGÜ İNŞA EDİLMİŞ Kİ..."

Türkiye’de öyle bir döngü inşa edilmiş ki ne zaman kazanmaya başlanılan süreç başlasa, işler iyiye gitse  darbe, müdahale olur, kriz ortaya çıkar. Başında bulunduğum hükümetlerde bu kısır döngüyü kırmaya çalıştık.

Biz göreve gelirken herkes kazanacak dedik. 77 milyonun hep birlikte kazanması en önemli hedefimiz oldu.   Bir bankamızın yönetim kurulu başkanı çıkıyor bir ifade kullanıyor. Son derece kötümser bir tablo çiziyor.  Neymiş, elde edilen başarılara gölge düşmüş. Türkiye'nin itibarı zedelenmiş, hukuk sistemi sorgulanmaya başlamış. Bu bankayı inceleme yaptırdım. Mevduatları 8 kat aktifleri 6 kat büyümüş.

Artık borç alan değil borç veren ülke konumuna gidiyoruz. Bir bankamızın yönetim kurulu başkanı çıkıyor bir ifade kullanıyor. Son derece kötümser bir tablo çiziyor.

"ARTIK YAN GELİP YATAN CUMHURBAŞKANI YOK"

Artık yan gelip yatan başbakan yok şimdi cumhurbaşkanıyım cumhurbaşkanı da yok. Artık nerde yanlış var bunu takip etmek zorundayız. Geri gidiyorsak kendimize çeki düzen vermeliyiz. Ülke hepimizin. Ben bunu görünce el insaf dedim. Eski Türkiye’nin alışkanlıkları kısır döngüsü var. Ağaç, çevre, park dediler günlerce sokakları işgal ettiler. Başbakanlığım dönemimde 3 milyar  ağaç ve  fidan diktik. Şuadan hazırlanan iddianamede telefon konuşmaları ne olduğunu ortaya koyuyor. Ağaç park için değil. Sanıkların ifadeleri de çok ilginç: Kız arkadaşıma hava atıyordum, alkollüydün diyor. Bunların benzeri Mısır’da, Ukrayna’da yaşandı. Mısır’da demokrasiyi katlettiler. İktidar olmuş cumhurbaşkanını yanındaki milli savunma olan zat darbe ile indirdi. Peki dünyada ses var mı? Kendileri ile bunları konuşuyorum. O yüzden rahatım. Bir günde 5 bini aşkın insanı öldürdüler. Ukrayna’da ülkeyi mahvettiler.

Gezi olayları karşısında biz dik durmasaydık bugün farklı Türkiye’de yaşıyor olacaktık. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe operasyonları. Bazı çevrelerin bugün bile bu ihanet şebekesini görmezden gelmesini, kol kanat gelmesini, görmezden gelmesine şahit oluyoruz. 17-25 Aralık darbe operasyonları ile eski Türkiye’yi diriltmek kendilerine kazanç sağlamak istediler.  Faiz lobileri ellerini ovuşturdular.

Yargıda tehditler, hukuksuzluk ortaya çıkarken kimse eleştirmedi. Kayıtlara geçiyor. Emniyet’te. Dönemin başbakan’ı ben görevdeyim.Dönemin başbakanı diye tutanaklar tutuluyor. Bu tutanakları tutanlara karşı sessiz kalınsaydı ülke ne hale gelirdi. İhanet çetesine ses çıkarmadılar hatta gizliden gizliye bunları korumaya kalkanlar oldu. Sonra çıkıyorlar Türkiye’nin uluslararası itibari zedelendi diyorlar. Avrupa medyasına 3 yalan haber çıktı diye Türkiye’nin itibarı zedelenmez. Dün gazetelerde birinde ilginç bir haber çıktı. Şahsım ve sayın Başbakan birlikte Hacı Bayram Camiinde Cuma namazı kıldık oradan çıkarken çekilmiş resmimiz… New York Times şunu haber yapıyor.IŞİD’in yatağı burası diyor.

Böyle bir anlayış, böyle mantık, böyle dezenformasyona karşı biz hep birlikte tavır almamız gerekmez mi? Bu kervan yürümeye devam edecek. İçeriden ihanet şebeklerine destek verenlere rağmen bu kervan yürüyecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset