Cora, HDP'lilerler tartıştı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi öncesi AK Partili ile muhalefet milletvekilleri arasında usul tartışması yaşandı.  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, dün DİSK Genel Kurulu'nda yaşanana p

Cora, HDP'lilerler tartıştı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi öncesi AK Partili ile muhalefet milletvekilleri arasında usul tartışması yaşandı. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, dün DİSK Genel Kurulu'nda yaşanana protestoyu hatırlatarak, saldırının demokrasi adına üzüntü verici olduğunu belirtti. HDP'li Garo Paylan, bütçe görüşmeleri sırasında sordukları sorulara cevap verilip verilmediğini sordu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Bilgiç ise soruların sunum yapan bakanlıklara gönderildiğini, cevapları beklediklerini belirtti. HDP'li Paylan, 23 gün geçtiğini söyleyerek, tek bir yazılı cevap gelmediğini ifade etti. 
HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "katil" denilerek kimin kastedildiğini bildiklerini söyleyerek, genel başkanlarının "özgürlüklerin, demokrasinin savunucusu" olduğunu savundu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "2008-2012 döneminde Faruk Çelik'e benzer protestolar olmuştu. Sayın Faruk Çelik salonu terk etmemişti. Sendikaların en önemli yanı iktidardan devletten bağımsız olur. Bakan olarak konuşma yapsaydı alkışlanarak çıkabilirdi. Sayın Bakan bunun böyle olmadığını söyleyebilirdi. Bütün genel kurullarda iktidar partisi, muhalefet partisi başkanları protesto edilmiştir. Ben biraz daha sabırlı davranıp konuşmamı yapıp alkışlanarak giderdim" ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, herkesin dikkatli davranmak zorunda olduğunu belirterek, "Bir partinin genel Başkanı'nı kastederek bunlat katil dememiş olması gerekiyor. Bu kadar düşmanlaşma olmaz" dedi.
HDP'li Garo Paylan ise "Nasıl bir sonuç yaşayacağız? Birbirimizi tahkir ederek nereye gideceğiz. Katil orada içeride derken kimi kimleri hangi kurumu kastettiniz?" diye konuştu. 
AK Parti sıralardan uğultular yükseldi. Komisyon Başkanı Bilgiç araya girerek, Paylan'a konuşmasının hakaret içerdiğini söyledi. Paylan ise konuşmasında hakaret olmadığını savunarak, " 'Katil içeride' diyen bakanımız var. Eleştirdiğiniz aynı şeyi bakan yaptı. Orada 'katil içeride' diyen bir Bakanınız var. Orada herkesin bakanısınız. Kimi kastediyorsunuz Sayın Bakan?" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler