Cirav: Uçurumun kenarından döndük

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav “Ülkemizi tehdit edenlere karşı asgari değil, azami müştereklerde birleşmeliyiz.” dedi.Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 2014 yılında, Türkiye'nin geleceği için endişe yaratacak

Cirav: Uçurumun kenarından döndük

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav “Ülkemizi tehdit edenlere karşı asgari değil, azami müştereklerde birleşmeliyiz.” dedi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 2014 yılında, Türkiye'nin geleceği için endişe yaratacak yasa dışı yapılanmaların gün ışığına çıkmasıyla büyük bir tehlike yaşandığını ileri sürerek; “Geçen yıl tabir yerinde ise uçurumun kenarından dönüldüğü bir zaman dilimi olarak kayıtlara geçecektir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Cirav, Devlet içindeki paralel yapılanmanın yarattığı kaosun, iş dünyasındaki tedirginliğe rağmen, ekonomide olumsuz bir kırılmanın meydana gelmemesini tamamen şans olarak nitelemenin doğru olmadığını belirterek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ekonomide sağlam bir yapılanma olmasa idi, söz konusu teşebbüs geçmiş yıllarda olduğu gibi, hatta daha da büyük bir olumsuz etki yaratabilirdi. Devlet içindeki paralel veya benzeri aykırı yapılanmaların, Türkiye'nin geleceğini karartmak için yaptıkları çalışmaların, hükümetin, özellikle de Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ortaya koyduğu kararlı tutum ile durdurulması ve bertaraf edilmesi geleceğe olan umutlarımızı arttırmıştır.”

AZAMİ MÜŞTEREKLER VE KARDEŞLİK SÜRECİ..

Tüm siyasi partilerin ve siyasilerin özenli ve dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Mehmet Cirav, şöyle devam etti:

”Bu ve benzeri tehditlere karşı asgari değil, azami müştereklerle birleşilmesi, Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz açısından çok ama çok önemlidir. Siyasi çıkarlar uğruna, geleceğimizi karartacaklarla ilgili, birinin attığına diğerinin sahip çıkmaması da gerekir. Çünkü, halk arasında söylendiği gibi bugün bana olan, yarın sanadır.

Türkiye'nin geleceği için "olmazsa olmazlardan" biri de açılım sürecidir. Yılların birikimi ve dış mihrakların da kaşıması ile büyük bir yara haline dönüşmüş bu ayrışma, kardeşlik projesi ile sonuçlandırılmalıdır. 2014'de de tüm provokasyonlara rağmen, bu konuda ısrarla alınan yolu küçümsememek gerekir. Bunun için tüm siyasi partilerimizin oy hesabı yapmadan sürece destek vermeleri ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğini pekiştirmeleri şarttır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler