Cinsel içerikli sitelere giren yandı!

Web'de gizlenmeyi imkansız hale getiren bir yasa tasarısı ABD'nin gündeminde. Kriminal prosürlerle ilgili yeni yapılacak düzenlemelerle, mahkeme istediği takdirde veri ve kanıt elde etmek için gizliliği temel alan yazılım ve araçlara hükümet yetkililerin

Cinsel içerikli sitelere giren yandı!
Web'de gizlenmeyi imkansız hale getiren bir yasa tasarısı ABD'nin gündeminde. Kriminal prosürlerle ilgili yeni yapılacak düzenlemelerle, mahkeme istediği takdirde veri ve kanıt elde etmek için gizliliği temel alan yazılım ve araçlara hükümet yetkililerin erişebilmesi sağlanacak.
 
CHIP'in haberine göre; Konuyla ilgili açıklama yapan Electronic Frontiers Foundation (EFF), Tor ve VPN kullanıcılar ve akıllı telefonlarında uygulamalar tarafından konumlarının izlenmesini reddeden kişiler bu düzenlemenin sonucunda verilerinin elde edilmesi ve kopyalanması gibi bir risk altında olacaklar.
 
Yüksek Mahkeme'den sonra şimdi de Kongre'de görüşülecek olan bu yeni yasa tasarısının aynı zamanda zararlı yazılımlardan etkilenen kullanıcıları da etkileyebileceği belirtiliyor. Zira resmi yetkililer bu zararlı yazılımların kaynağını araştırırken ondan zarar gören kullanıcıların verilerine de özel bir erişim sağlayabilecek.
 
EFF, bu değişikliğin ABD dışındaki diğer ülkelerde yaşayan insanları da etkileyeceğini ve onların da aynı oranda endişelenmeleri gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji