Çimento fabrikasının akıbeti ne olacak?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Değirmendere’deki Çimento Fabrikası’na ziyarette bulundu.Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından fabrika girişinde karşılanan Vali Öz, Yücelik ile bir süre görüşerek, fabrikanın durumu hakkında kend

Çimento fabrikasının akıbeti ne olacak?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Değirmendere’deki Çimento Fabrikası’na ziyarette bulundu.

Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından fabrika girişinde karşılanan Vali Öz, Yücelik ile bir süre görüşerek, fabrikanın durumu hakkında kendisinden bilgi aldı.

Ziyarete ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Vali Öz, “İlimizde hem kamu fabrikası olarak hem de özelleştirme sonrası istihdama ve üretime katkısı olan Çimento Fabrikası yönetim kurulu başkanına iade-i ziyarette bulunduk. İlimizin önemli bir sanayi tesisi olan fabrikanın sözleşme gereği kaldırılmasından sonraki süreçte geleceği ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Gerek özelleştirmedeki şartların yerine getirilmesi, gerekse ilimizin çevre, imar ve dönüşümlerle ilgili hususları göz önünde bulundurularak bu alandaki çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilgili kurumlarımızla beraber yürütüyoruz. Yapılan bu çalışmalar sonunda bölgenin ihtiyacına cevap verecek şekilde bu şehrin geleceği için hem şehirleşme, çevre, imar hem de özelleştirmede bulunan şartlar göz önünde bulundurularak uyumlu bir çözüm bulunacaktır." dedi.

Bunun yanında Trabzon’un sanayi yapılaşmasının iyileştirilmesi, çöp işleme tesisinin kurulması gibi konularda ortak bir formül bulunması gerektiğini ifade eden Vali Öz bu konuda da ortak çözüm arayışı geliştirileceğini söyledi.

Vali Öz, “Bu iki konu ile ilgili gelecek tasarımlarını ilgili kurumlarla, Milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Sivil Toplum Örgütlerimizle ve tüm kamuoyuyla görüşerek şehrin yararına olacak şekilde ortak bir çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden yönetim kurulu başkanı Lütfü Yücelik de “Sayın valimizin müessesemizi ziyaret etmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Valimiz, belediye başkanımız ve diğer yetkililerimizin göstereceği doğrultuda hareket etmeye hazırız. Bizim amacımız ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmet etmektir. Ne kadar çok insan istihdam edip bir o kadar insanımıza ekmek kapısı açabilirsek mutluluk duyarız. Müessesemizin geleceği konusundaki planlamada valimizin önerileri doğrultusunda ilimizin, insanımızın menfaatleri ne ise öyle hareket edeceğimizin bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam