CHP'li isimden ŞOK sözler!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın düzenlenecek Adli Yıl Açılışı törenine katılmamasını böyle eleştirdi CHP’li Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Yargıtay’ın yarınki Adli Yıl Açılış törenine katılmayacağı y

CHP'li isimden   ŞOK sözler!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın düzenlenecek Adli Yıl Açılışı törenine katılmamasını böyle eleştirdi
 
CHP’li Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Yargıtay’ın yarınki Adli Yıl Açılış törenine katılmayacağı yönündeki açıklamasını eleştirerek; “Davutoğlu’nun, siyaseten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bağımsız hareket edemeyeceğinin canlı bir kanıtı olmuştur. Davutoğlu gölge başbakandır” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın düzenlenecek Yargıtay’ın Adli Yıl Açılışı törenine katılmama kararını eleştirerek, yazılı bir açıklama yaptı.
 
Çıray; “Başbakan’ın Bakanlar Kurulu toplantısını gerekçe göstererek, bu toplantıya katılamayacağını bildirmesi, siyaseten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bağımsız hareket edemeyeceğinin canlı bir kanıtı olmuştur. Davutoğlu gölge başbakandır” diyerek şöyle devam etti; “Davutoğlu’nun Yargıtay’a karşı almış olduğu bu tavır, CHP’nin bu süreçteki haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Maalesef Davutoğlu, Yargıtay’a karşı almış olduğu bu tavrıyla Çankaya Hükümeti’nin başı olduğunu ispat etmiştir. Demek ki, Davutoğlu için de kuvvetler ayrılığı prensibi AKP’nin ve Erdoğan’ın hayalindeki ‘Yeni Türkiye’ zırvası için bir engeldir.”
 
“ERDOĞAN GİBİ KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEYEN HUKUK ADAMLARINA KARŞI TAVIR ALIYOR”
CHP’li Çıray, CHP olarak Başbakan Erdoğan’ın ‘Barolar Birliği Başkanı konuşursa ben katılmam” sözlerini eleştirdiklerini hatırlatarak açıklamasında; “Erdoğan’ın bu tavrının siyasi demokratik geleneklere ve teamüllere uymadığını vurgulamıştık. Çünkü Erdoğan, bu tavrı ile hem yargıyı baskı altına alıyor hem de ‘kuvvetler ayrılığı prensibini’ saygısız bir şekilde tanımamış oluyordu. Neyse ki Yargıtay Başkanlar Kurulu, aldığı karar ile görüşlerini yargıya dikte etmeye çalışan Erdoğan’a bir ders vermişti. Ancak görüyoruz ki, 62. Hükümet’in başı, tıpkı siyasi varisliğini üstlendiği Erdoğan gibi karşısında diz çökmeyen hukuk adamlarına karşı tavır alıyor. Davutoğlu, bu tavrıyla CHP’nin endişe ve eleştirilerinin haklılığını teyit ediyor. Adli Yıl Açılış Töreni’ne tıpkı Erdoğan gibi katılmayı reddediyor. Bağımsızlığını korumaya çalışan yargıya aba altından sopa göstereriyor. Asıl amaçları yargıya gözdağı vererek muhtemel yolsuzluk davalarının önünü kesmektir” ifadelerine yer verdi.
 
“CHP, YARGITAY’IMIZI BU TÖRENLERDE YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR”
CHP’li Çıray, CHP’nin törende Yargıtay’ı yalnız bırakmayacağını açıklayarak açıklamasını şöyle sonlandırdı; “Yarınki Adli Yıl Açılış Töreni’nde Türkiye’de yargı bağımsızlığını ve kuvvetler ayrılığı prensibini büyük bir cesaretle korumaya çalışıyoruz. CHP ve bu ülkede hukuk devletini savunan siyasi çevreler, Yargıtay’ımızı bu törenlerde yalnız bırakmayacaktır. Adli Yıl Açılış Töreni’nde daha önce de ifade ettiğim gibi Yargıtay ve Baro Başkanlığı ev sahibidir. Politikacılar ise ev misafirdir. Bizler, CHP olarak Yargıtay’ımızın davetine icabet ederek, onları hukuk devletinin ilke ve argümanlarının ortaya konulduğu böyle önemli bir günde yalnız bırakmayacağız. İnanıyorum ki, tıpkı CHP gibi diğer muhalefet partileri de bu törene katılarak, hem Yargıtay’ı hem de hukuk devletini sonuna kadar sahiplenmiş olacaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler