CHP'li Canalioğlu, AKP'li Bayraktar'ı savundu

CHP Trabzon Milletvekili ve PM üyesi M. Volkan Canalioğlu, 17 Aralık operasyonunun ardından görevden alınan ve her geçen gün hakkında çeşitli tapeler yayınlanan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yalnız kaldığını, kendisinin bu duruma dü

CHP'li Canalioğlu, AKP'li Bayraktar'ı savundu
CHP Trabzon Milletvekili ve PM üyesi M. Volkan Canalioğlu, 17 Aralık operasyonunun ardından görevden alınan ve her geçen gün hakkında çeşitli tapeler yayınlanan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yalnız kaldığını, kendisinin bu duruma düşmesine çevresindeki bürokratların neden olduğunu söyledi.
 
Erdoğan Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığı döneminde önemli çalışmalara imza attığını belirten Canalioğlu, 16 Mayıs 2012 tarihinde Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi maddesi hakkında TBMM’de yaptığı konuşmada kendisini, “Sayın Bakanım sizin iyi niyetinizi biliyorum. Hemşehrimsiniz ve sizinle Trabzon’da kentsel dönüşümler yaptık. Ama bu yasayla bu kadar yükü nasıl kaldıracaksınız. Bu yasa tasarısı iktidar partisinin oylarıyla kabul edilecektir. Ancak, uygulamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ bu kadar yükün ağırlığını nasıl kaldıracaktır.” diye konuşarak kendisini uyardığını ifade etti.
 
Canalioğlu, 17 Aralık operasyonu ardından istifa ettiğini açıklayarak dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan için “Ne yapmışsam Başbakan’ın talimatlarıyla yaptım” diyerek tepkisini ortaya koyan Erdoğan Bayraktar’ın günah keçisi ilan edildiğine değinerek, “Sayın Bayraktar’ın bu davadan da yüzünün akıyla çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset