CHP'den İmam Hatip tepkisi!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bütün okulların imam hatip lisesine dönüştürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Türk milli eğitim sistemi Tanzimat’ın gerisine götürülmüştür" dedi.CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantıs

CHP'den İmam Hatip tepkisi!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bütün okulların imam hatip lisesine dönüştürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Türk milli eğitim sistemi Tanzimat’ın gerisine götürülmüştür" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye’de bırakın okul öncesini, ilkokul, ortaokul, lisede ikili eğitim sistemi minimize edilmesi gerekirken, bu ikili eğitimin tümden kaldırılması gerekirken, okul öncesini ikili eğitime dönüştürmek tam bir garabettir. Hiç bir pedagojik yaklaşımla açıklanamayacak bir büyük yanlışlıktır, çalışanların durumu göz ardı edilmiştir, okul öncesi eğitimin amaçlarına, kuruluş gerekçelerine aykırı olarak abuk sabuk bir düzenleme yapılmıştır. Buradaki tek gaye ya da gayelerden biri de istatistiklerde okullaşma oranını yüksek göstermektir" ifadelerini kullandı.

Okul müdürleri ile ilgili atama iddialarına da değinen Altay, "Türkiye’de bütün okulların iklimi allak bullak edilmiş, tam bir kıyım, zulüm okullara hakim olmuştur. Bu okulların yaklaşık 7 bin müdür görevlerinden el çektirilmiştir. Bu okullara Eğitim Bir Sen sendikasının referansı ile okul müdürleri atanmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.

İHL TEPKİSİ

Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavına dikkat çeken Altay, İmam hatip Liseleri’nin özendirildiğini ifade etti. Altay,"Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim planlamasını yapan Bilal Erdoğan. TÜRGEV Vakfı’nda, İstanbul’da yapılan bir toplantıda Milli Eğitim ile ilgili, Türk milli eğitim sistemiyle ilgili eğitim planlaması yapılıyor. Bakanlığa dayatılan bu planlamada, öğrencilerin hangi okullara gideceği, hangi okulların hangi okullara dönüşeceği, üniversiteye kaç imam hatiplinin gireceği gibi bir dizi karara alınıyor. Bunlar Milli Eğitim Bakanlığı’na tevdi ediliyor" diye konuştu.

Bilal Erdoğan’ın eğitim planlamasını yaptığını öne süren Altay, şunları dedi:

"Bütün okulların imam hatip lisesine dönüştürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Türk milli eğitim sistemi Tanzimat’ın gerisine götürülmüştür."

Hükümetin güven oylaması ile CHP Kurultayı’nın aynı tarihe denk gelmesine ilişkin soruya Altay, milletvekillerinin hükümet programını gördükten sonra görevlerini yerine getireceklerini ifade etti. Altay, CHP Kurultayı’na değişik isimlerinin davet edilmesine yönelik, değişik isimleri CHP’ye gelmelerinin kendilerini memnun edeceğini söyledi.

DİNLEME VE FİŞLEME İDDİALARI

Altay, Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesine yönelik, "Amerika ve Almanya gibi ülkeler karşısında esas duruşa geçmiş bir hükümetti. Hükümet müktedir olmadığını bir kere daha ispatlamış olur" ifadelerini kullandı. Fişleme iddialarına ilişkin olarak Altay, "Benim beş ay önce söylediğim ortaya çıktı. Utanç verici şeyler. Türkiye parti devletine dönüştü. Ancak bu topraklarda parti devleti uygulamasının uzun süre devam etmesi mümkün değil. Türkiye’de bu yapılanlar kimsenin yanına kar kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

IŞİD tehdidi ile ilgili olarak Altay, Türkiye’de yakalanan TIR’ların aysbergin görünen yüzü olduğunu ifade etti. Altay, "Vatandaşlar bir tercih yapmaya bırakılmakta" diye konuştu.

CHP’nin 6 maddelik kanun tasarısına destek verdiğini söyleyen Altay, bu kanunu Anayasa Mahkemesine götürmeyeceklerinin altını çizdi. Altay, şunları kaydetti: "Recep Tayyip Erdoğan, seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak, dakika bir kırmızı kartlık faul bir yapmıştır. Yargıtay kırmızı kart göstermiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset