CHP yeni sisteme geçiyor!

Aylık 1 ile 10 lira arasındaki aidatını düzenli ödemeyen üyelerin, karar alma mekanizmalarına katılmamasını öngören "aktif üyelik" sisteminin, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultay'daki tüzük değişikliği ile hayata geçebileceği belirtildi.  CHP'de 5-6 Eylül'de

CHP yeni sisteme geçiyor!

Aylık 1 ile 10 lira arasındaki aidatını düzenli ödemeyen üyelerin, karar alma mekanizmalarına katılmamasını öngören "aktif üyelik" sisteminin, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultay'daki tüzük değişikliği ile hayata geçebileceği belirtildi. 

 CHP'de 5-6 Eylül'de gerçekleştirilece olağanüstü kurultay hazırlıkları sürüyor.

Kurultayla ilgili gerekli resmi yazışmalar tamamlanırken, salonla ilgili düzenlemelere de hafta içi başlanacak. 

Kurultayda, tüzükte yapılacak bazı değişiklikleri değerlendiren "Tüzük Komisyonu" üyeleri de bulundukları illerde çalışmalarına başladı. Genel merkez tarafından her il örgütünden istenen birer kişi, bulundukları bölgelerde örgütün taleplerini kayıt altına alıyor. 

Komisyon toplantısı ise kurultaydan bir gün önce Ankara'da gerçekleştirilecek. Talep edilen değişikliklere son şeklini verecek komisyon, bunu bir rapor halinde kurultay delegelerine sunacak. Kabul gören değişiklikler, tüzüğe girmiş olacak. 

 Kurultaydan bir gün önce toplanacak Tüzük Komisyonu'nun gündeme alması beklenen değişikliklerden biri de üyelik aidatlarıyla ilgili düzenleme. 

Örgütün uzun zamandır dile getirdiği ifade edilen ve geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başlanan "aktif üyelik" talebi, kurultayda kabul edilmesi halinde uygulamaya geçecek. Düzenleme, aylık 1 ile 10 lira arasındaki aidatını düzenli ödemeyen üyelerin, karar alma mekanizmalarına katılmamasını öngörüyor.

-"Hem örgütün hem de genel merkezin talepleri var"

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem örgütün hem de genel merkezin tüzükle ilgili birtakım önerileri olduğunu, bu taleplerin oluşturulan komisyona aktarılacağını söyledi. 

Komisyona sadece öneri sunacaklarını, "şu şöyle, bu böyle olsun" deme durumlarının olmadığını dile getiren Bingöl, "Önerileri komisyon değerlendirecek ve kurultayın onayına sunacak. Aktif, pasif üyelik konusu da yine komisyonun ve kurultay delegelerinin değerlendireceği bir konu" dedi. 

-"Partide herkesin önerisi"

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "aktif üyelik" konusunun örgütün uzun zamandır gündeme getirdiği konulardan biri olduğunu söyledi. 

Bu önerilerin kurultaya sunulmasına Tüzük Komisyonu'nun karar vereceğini ifade eden Tezcan, "Ben tüzüğe girer veya girmez diyemem. Bu önerilerden bir tanesi. Eskiden beri böyle bir düşünce var ama buna Tüzük Komisyonu karar verecek. Komisyon dördünde toplanacak. Aktif üyelik konusu, partide herkesin önerisi. Partide uzun zamandır konuşulan, arzu edilen bir konu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset