CHP Trabzon'da yeni bir kriz!

Trabzon'da, CHP'nin 17 milletvekili aday adayının katıldığı ön seçimde yer almayan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, "Volkan Canalioğlu Trabzon'dan aday olmayacak' gibi bir algı olmaması gerekiyor. Genel merkezimizde öyle bir algı yok" dedi.Cana

CHP Trabzon'da yeni bir kriz!

Trabzon'da, CHP'nin 17 milletvekili aday adayının katıldığı ön seçimde yer almayan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, "Volkan Canalioğlu Trabzon'dan aday olmayacak' gibi bir algı olmaması gerekiyor. Genel merkezimizde öyle bir algı yok" dedi.

Canalioğlu, yaptığı açıklamada, dün yapılan eğilim yoklamasına katılan aday adaylarına teşekkür ettiğini belirterek, Trabzon'da seçimden birinci parti olarak çıkabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Eğilim yoklamalarının seçim öncesinde bir veri olduğuna dikkati çeken Canalioğlu, şöyle devam etti:

"Halkın önceliğini düşünmek durumundayız. Elbette genel merkez ve parti meclisi anket çalışmalarını sürdürüyor. Üç ayrı firmaya anket yaptırıldığını biliyoruz. Halkımızın da teveccüh edeceği şekilde onların karşısına çıkacağız. Eğilim yoklamasına giren arkadaşlarımız bilgi ve birikimi olan insanlarımız. Arkadaşlarımız böyle bir tavır içerisinde olunca parti disiplini gereği eğilim yoklaması yapıldı. Bu süreçten sonra hep beraber devam etmemiz gerekiyor."

-"YSK'ya bildirilen kontenjan adayı benim"

Canalioğlu, eğilim yoklamasında yer almamasından dolayı Trabzon'dan aday olamayacağı yönündeki iddialara katılmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Volkan Canalioğlu Trabzon'dan aday olmayacak' gibi bir algı olmaması gerekiyor. Genel merkezimizde öyle bir algı yok. Böyle bir şeyi çıkaranlara sormak lazım. CHP'ye oy vermeyenler yorum yapıyorlar. YSK'ya bildirilen kontenjan adayı benim. Trabzon'daki seçim yöntemi daha önceden bildirilmiş ve benim arkadaşlarımla problemim olmamış. Kaldı ki ben orada eğilim yoklamasına katılsam açık ara bir şekilde birinci çıkacaktım."

-"Trabzon'dan adaylığı söz konusu değil"

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ise yapılan eğilim yoklamasının ardından partinin Trabzon'dan aday olacak isimlerinin belirlendiğini ifade etti.

Eğilim yoklamasına katılan 17 aday adayından ilk 6 sıranın belli olduğunu dile getiren Uzun, "İlk 6 sıraya giremeyen arkadaşlarımız da bizimle birlikte seçim çalışmasını yürütecekler. Eğilim yoklamasının ardından genel başkanımız adına gelen partimizin Grup Başkanvekili Levent Gök Bey gerekli açıklamayı yaptı. Volkan Bey'le ilgili herhangi bir konu yok, sonucumuz belli. Trabzon'dan adaylığı söz konusu değil."

-Partide "işgal" eylemi yapılmıştı

Trabzon'da partilerinin milletvekili adayının belirlenmesinde ilk sıra adayının ön seçim yapılmadan kontenjana tabi tutulmasına tepki göstermek amacıyla il başkanlığında "işgal" eylemi başlatan partili grup, 8 gün süreyle protesto yapmıştı.

Grubun protestosunun ardından genel merkez, Trabzon'da eğilim yoklaması yapılmasına karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler