CHP Trabzon’da düşüş yaşadı

 Volkan Canalioğlu’suz sandık başına giden CHP Trabzon’da oylarında düşüş yaşandı. CHP Trabzon’da önce bir kontenjan adayı açıklayarak milletvekili Volkan Canalioğlu’nu göstermiş diğer 5 vekil adayını da ön seçimle belirleme kararı almıştı. Bu nedenle CHP

CHP Trabzon’da düşüş yaşadı
 
Volkan Canalioğlu’suz sandık başına giden CHP Trabzon’da oylarında düşüş yaşandı.
 
CHP Trabzon’da önce bir kontenjan adayı açıklayarak milletvekili Volkan Canalioğlu’nu göstermiş diğer 5 vekil adayını da ön seçimle belirleme kararı almıştı. Bu nedenle CHPli gençler Trabzon İl Başkanlığında eylem yapmış ve kontenjan adayı bu eylem sonrası kaldırılmıştı. Süreçte ön seçime girmeyen Volkan Canalioğlu listeye girmedi. Ön seçimle belirlenen milletvekili aday sıralamasında birinci sırada Haluk Pekşen, ikinci sırada Ali Türen Öztürk, üçüncü sırada Ahmet Kaya, dördüncü sırada Murat Özçilingir, beşinci sırada Yavuz Karan, altıncı sırada Mustafa Aydın yer almıştı. 2011 Genel Seçimlerinde Trabzon genelinde 18,2 oy alan CHP, 2014 Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise 24,9 oranında oy almıştı. İki seçimde oylarını yükselten CHP, bugün yapılan seçimlerde son iki seçimde aldığı oy oranının altına düştü.  Trabzon'da yüzde 95’i açılan sandıklarda kesin olmayan sonuçlara göre CHP, Trabzon’da yüzde 17.06 oy alırken 4 yıl önce ki genel seçimlere göre de 1,1,5 puanlık bir düşüş yaşadığı gözlendi. Bu durum Volkan Canalioğlu’nun listeye girmemesinin sandığı yansıması olarak kulislerde eleştiri konusu olmaya başladı.
 
Son verilere göre Trabzon’da 64-65 bin oy bandında kalan CHP, Volkan Canalioğlu’nun aday gösterildiği yerel seçimlerde 115 bin civarında oy almıştı Canalioğlu’nun yine aday gösterildiği bir önceki genel seçimlerde de CHP 83 bin civarında oy almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler