CHP İl Kongresi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il başkanını seçti. Delegeler oy çoğunluğu ile Turgay Güngör il başkan olarak belirledi. İlçe seçimlerinde Guzide Uzun’un desteklemiş olduğu listeler delege yoğunluğunun olduğu ilçelerde kazanamamıştı. Bu ilçeler aras

CHP İl Kongresi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il başkanını seçti. Delegeler oy çoğunluğu ile Turgay Güngör il başkan olarak belirledi.

İlçe seçimlerinde Guzide Uzun’un desteklemiş olduğu listeler delege yoğunluğunun olduğu ilçelerde kazanamamıştı. Bu ilçeler arasına Akçaabat ve Ortahisar bulunuyordu.

Turgay Güngör 159

Guzide Uzun 143

İŞTE ADAYLARIN LİSTELERİ

1-757.jpg

21-010.jpg

 

ADAYLARIN KONUŞMALARI

SORUMLULUK ALTINA GİRMEK ZORUNDAYIZ

Başkan Adayı Turgay Güngör, kongrede yaptığı konuşmada “Siyasi iktidar komşularımızla sorun yaşayan bir kısmı ile de neredeyse savaş yapacak konuma getirmiştir. Gerek parti içinde gerekse tüm ilişkilerimizde barışçıl bir dil kullanacağız. Kırgınlıkları gidermek ve kadrolarımıza yeni kadrolar ekleme amacındayız. Ülkemizde bu kadar sorun varken partimizin ilimizdeki başarısızlığı bizi üzmektedir. Trabzon’da son iki seçimde birer milletvekili çıkardık. Bu çok üzücü bir durum. Trabzon’da ne den 2 ve 3. Milletvekilini çıkaramadığımızın çalışmasını yapacağız. Bunlarla ilgili büyük bir sorumluluk altına girmek zorundayız. İlçe belediyelerimizin geri kazanılması çok önemlidir. Maçka Beşikdüzü ve Ortahisar belediyelerimiz başta olmak üzere başarılı olmak için çalışacağız. Bütün için bütün gücümüzle çalışacağız. Başarıyı yakalamak, birlik ve beraberliği güçlendirmek adına bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına karar merci sizlersiniz. STK’larla olan, ilişkilerimiz kopuktur. Biz partimizi STK’larla buluşturacağız. Partimizin emekçi kadınları çok zor şartlarda bize destek veriyorlar. Sayıları çok az. Çok zorlanıyorlar ama çok büyük özveri ile hizmet veriyorlar. Kadın üyelerimizin sayılarını artırmak için çalışacağız. Omuz Omuza nasıl çalışıp başarıya ulaşacağımızı sizlere göstereceğiz. Verdiğimiz sözleri yerine getiremezsek görevi terk ederiz. Parti içinde disiplin olacak ama demokrasiyi de işleteceğiz. Seçim sürecinde yapılanlar nedeniyle bize karşı hoş görülü davranmayan arkadaşlarımız oldu. Eksiklerimiz olduysa özür diliyorum. Bizim hedefimiz güçlü bir örgüt yapısı oluşturmak. Bu örgüt iel birlikte gece gündüz çalışmak için sizlere söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

aufqykzvtejaidd6o0a_pb-20tyio5lgphth6w0y-ho1.jpg

YAŞANACAK BİR TRABZON’A KAVUŞACAĞIZ

Başkan adayı Güzide Uzun yaptığı konuşmada “İçinizden biri hepinizle aynı kaderi paylaşan bir kadınım. Bu salondan tek bir yürek olarak çıkacağız. Komşu ülkelerle ciddi sıkıntılar yaşanmış durumda son olarak da Rusya krizi patlak vermiştir. Trabzon bu yıl kredi batağı en çok artan il olmuştur. Trabzon’a vaadedilen projeler farlarda beklemektedir. AKP bizi darmadağın etmek için her şeyi yapmıştır. Ülkemizin savaşlardan arına bilmesi için 6 ok etrafında toplanan solun sizlerin ve bizlerin elindedir kurtuluş. Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış cihanda barış ilkemizdir.  Partimiz emeğin en yüce olduğuna inanan bir partidir. Önümüzdeki süreçte seçim görünmüyor ama bir uzun adam çıkabilir. Parti içi eğitime ağırlık vermek görevimizdir. Kadınlar ve gençlerimizle birlikte sanatsal etkinlikte buluşmak görevlerimiz arasındadır. STK’lardaki gençlerle halk evindekilere hoş bakacağız. Onlar sosyal demokrasiyi bilmiyorlar. Sosyalisti biliyorlar. Onlar Sosyal Demokrasinin ne olduğu öğrendiklerinde yanımıza geleceklerdir. Bizim belediye meclis üyelerimize yapılan algıyı yıkacağız. Mahalle temsilcilerimiz bizim halkla birleşme gücümüzdür. Vereceğiniz destek onur ve enerji kaynağımız olacaktır. Şimdi çocuk ayağa kalkmıştır, yürüyecektir. Bizler çoğaldıkça daha güzel bir dünya kurulacağı kesindir. İlk yerel seçimlerde yaşanacak bir Trabzon’a kavuşacağız. Başka partiler payanda olmayacağız. Bu yapıldı bir daha olmasına müsaade olmayacağız. AKP ülkemizi iç savaşa getirmiştir. Dur diyecek olan Cumhuriyet halk partisidir” dedi.

KONGREDEN AYRINTILAR 2. SAYFADA

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun kongresi açarak toplanan 35 imza sahiplerini okudu ve verilen önerge ile kongre divanını oylamaya sundu.

Kongre Divanı yapılan oylama soncunda oy CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen başkanlığında oluştu. Pekşen’in yardımcıları ise Musa Turhan ve Zeki Balcik oldu.

Sonrasında kongre gündemi okundu.

Sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekili ve partililerin mesajları okundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

KİMLER ADAY?

CHP Trabzon İl Başkanlığına mevcut il başkanı Güzide Önsel Uzun ve Turgay Güngör. Diğer iki aday Ceyhun Alemdağ ve Ferda Kudunoğlu yeterli imzayı toplayamayarak adaylıktan çekildi. Kudunoğlu’nun hala imza toplamaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

KATILIM AZ

CHP Trabzon’un 35. Olağan Kongresine delegelerin katılım göstermediği gözlemlendi.

TEK SANDIK KURULACAK

2 adayın yarışacağı il kongresinde salona tek sandık kurularak oy kullanımı yapılacağı öğrenildi. Bu sandıkta 330 delege oy kullanacak.

CHP BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

Kongre Divan Başkanı CHP Trabzon İl Başkanı Haluk Pekşen yaptığı konuşmada "Mustafa kemal Atatürk bu ülkeyi kurarken 3 temel olguya yaslanmıştır. Biri laik düzen, Laik düzenin ne denli önemli olduğunu Suriye’de insanların birbirinin boğazını keserken tvden izleyerek anladık. 2. Olgu ise hukuki düzen. Hukuk adalet yoksa bu ülkede her şey olasıdır. Çocuklarını işe giremez. Eşitlik, özgürlük olmaz. 3 Üniter devlet. Bu ülke bu kadar planlı programlı saldırıya maruz kalmadı. Roma imparatorluğu çökmüş ve yerini İtalya’ya bırakmıştır. O ülkede kimse ey benim Vandallarım ey benim Romalılarım diye konuşmaz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı’nı eline geçirmiş şahıs bunları yapıyor. Onun doğasında ayrıştırma var. İnsanlar birbirlerine kuşkuyla bakıyor. İnsanlar birbirlerinin orjinlerini sorguluyor. CHP bitti demeden hiçbir şey bitmez. Bir kirli ortaklıktır gidiyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler