CHP Bursa Milletvekili TBMM’de konuştu

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te partisinin İzmir Milletvekili Musa Çam ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ile düzenlediği basın toplantısında, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonetin bir süt tankeriy

CHP Bursa Milletvekili TBMM’de konuştu
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te partisinin İzmir Milletvekili Musa Çam ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ile düzenlediği basın toplantısında, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonetin bir süt tankeriyle çarpışması sonucu 15 mevsimlik tarım işçisinin öldüğünü anımsattı. 
 
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Manisa'da 15 kişinin öldüğü kazayla ilgili değerlendirilmesinde, güvencesiz çalışma esasına ve emek sömürüsüne yönelik politika izlendiğini öne sürerek, böyle bir düzende işçi ölümlerine şaşırmamak gerektiğini söyledi. 
 
Geçen yıl da Isparta'da meydana gelen kazada 17 kadın işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Sarıbal, bu katliamlar karşısında hükümetin, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına eğilmediğini, bir çözüm oluşturmadığını savundu. 
 
Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının yalnızca trafik kazaları ile gündeme geldiğini belirten Sarıbal, "Oysa tarım işçileri, yıllardır, uygun olmayan koşullarda bahçelere, tarlalara taşınıyor. 2015 yılında tarım iş kolunda hayatını kaybeden işçi sayısı 190'a yükseldi" dedi. 
 
AK Parti iktidarında, güvencesiz çalışma esasına ve emek sömürüsüne yönelik politika izlendiğini ileri süren Sarıbal, böyle bir düzende, yaşananlara şaşırmamak gerektiğini söyledi. 
 
Musa Çam da yaşanan kazalarda iktidar partisinin sorumluluğu bulunduğunu iddia etti. AK Parti'nin hep şampiyonluklarından söz ettiğini belirten Çam, 13 yılda Türkiye'de yaşanan iş cinayetlerinin de ayrı bir şampiyonluk göstergesi olduğunu öne sürdü. 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i eleştiren Çam, "Türkiye'de bir şampiyonluk söz konusu ise Sayın Faruk Çelik'in, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı süre içinde toplam 15 bin insanımız hayatını kaybetmiştir" diye konuştu. 
1-501.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler