CHP bedelli askerlik için ne düşünüyor?

Bedelli askerlik konusunda hükümeti eleştiren CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, beklentileri sona erdirecek, herkesin içine sinecek bir düzenleme yapılması arzusunda olduklarını söyledi.Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında bedelli as

CHP bedelli askerlik için ne düşünüyor?

Bedelli askerlik konusunda hükümeti eleştiren CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, beklentileri sona erdirecek, herkesin içine sinecek bir düzenleme yapılması arzusunda olduklarını söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında bedelli askerlik konusuna değinen Hamzaçebi, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bedelli bekleyen vatandaşlarla dalga geçtiğini savundu. Bedelli askerlik konusundaki beklentinin sona erdirilmesi gerektiğini ifade eden Hamzaçebi, “Ne zaman seçim, referandum var ona yönelik bedelli beklentisinde olanların oylarını almaya yönelik açıklama yapılıyor, seçimden sonra ise bunları unutma. Strateji bu. Bedelli askerlik bekleyen gençlerimize çağrıda bulunuyorum; bunların oyununa gelmeyin, bunlara bir kez dersi verin ki gerçekten bedelli askerlik çıksın. Türkiye 1997 yılında PKK ile en yoğun mücadelesini yaşarken bedelli askerlik düzenlemesi yapıldı. 2011’de yapıldı, CHP’nin verdiği teklifle iktidarın mecbur kaldığı düzenlemedir. Bunların açıklamasına inanmak mümkün değil. Biz bedelli konusunda beklentileri sona erdirecek, herkesin içine sinecek düzenleme yapılması arzusundayız. İçinde bulunduğumuz konjonktürü engel olarak görmüyoruz" şeklinde konuştu.

Hamzeçibi, TBMM KİT Komisyonu’nda Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hesaplarının denetlenmesi ile ilgili yaşanan tartışmadan bahsederek, AOÇ’nin hesaplarının denetlenmesinin AOÇ arazisi içine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın denetlenmesi anlamına geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın denetlenmesinden rahatsız olan AK Parti’li Komisyon üyelerinin bu denetimin yapılmaması için ellerinden geleni yaptıklarını iddia eden Akif Hamzaçebi, “AKP’li Komisyon üyeleri şunu gayet iyi bilsinler; bu hesapların, kaçak sarayın denetlenmesine hiç kimse engel olamayacak. Bunun hesabını devlet, devletin kurumları, Sayıştay bugün olmazsa yarın soracaktır ama bunun hesabını en güçlü şekilde milletimiz soracaktır. Kimse bu sarayı milletin gözünden kaçıramayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset