Cep telefonu kullananlar müjde

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, GSM şirketlerinin ek paket uygulamalarından kaynaklanan yüksek faturaların önüne geçecek bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Yeni düzenleme ile operatörler abonelere, ek paketlerin son

Cep telefonu kullananlar müjde
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, GSM şirketlerinin ek paket uygulamalarından kaynaklanan yüksek faturaların önüne geçecek bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Yeni düzenleme ile operatörler abonelere, ek paketlerin son kullanım tarih ve saatine kadar açık bir şekilde bilgi verecek" dedi.
 
Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, cep telefonu abonelerinin, GSM şirketlerinden satın aldığı ek paketlerin kullanım süresinin belirsiz olmasından kaynaklanan çok sayıda şikayet aldıklarını ifade etti.
 
Şu anki uygulamada, ek paket alan cep telefonu abonelerine, mobil telefon işletmecileri tarafından gönderilen bilgilendirme mesajlarında, ek paketlerin geçerlilik sürelerine ilişkin "ayda, aylık" gibi belirsiz ifadelerin yer aldığını belirten Elvan, şunları kaydetti: "Ek paket satın alan cep telefonu abonelerine bu paketlerin tam olarak hangi tarihte ve hangi saatte sona ereceği bilgisi verilmemesi durumunda vatandaş ek paket bitmesine rağmen paketin devam ettiğini zannederek konuşma, mesajlaşma veya internet hizmetlerinden yararlanmaya devam ediyor. Doğal olarak paketin sona erdiğinden haberi olmayan aboneler ay sonunda beklemediği kabarık bir faturayla karşılaşınca da şikayetçi oluyor."
 
Vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak, yeni bir çalışma başlattıklarını bildiren Elvan, yeni düzenleme ile operatörlerin abonelere ek paketlerin son kullanım tarih ve saatine kadar açık bir şekilde bilgi vereceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler