Celil Öz; 'Olay günü nerde duruyorsam ordayım'

TSİAD Trabzon Şubesi Genel Kurulu’nda konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Sürmene’de Fenerbahçe’ye yapılan saldırıyla ilgili yapılan soruşturmanın geldiği son noktayı açıkladı. EVİMDE OTURUP BEKLEYEBİLİRDİM Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Olay cumartesi

Celil Öz; 'Olay günü nerde duruyorsam ordayım'
TSİAD Trabzon Şubesi Genel Kurulu’nda konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Sürmene’de Fenerbahçe’ye yapılan saldırıyla ilgili yapılan soruşturmanın geldiği son noktayı açıkladı.
 
EVİMDE OTURUP BEKLEYEBİLİRDİM
 
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Olay cumartesi gerçekleşti. Olay olduğu anda ben evdeydim. Hemen kalktım apar topar giyindim. Evde oturup takip edebilirdim! Vilayete gidip takip edebilirdim. Emniyete gidip takip edebilirdim. Doğrudan Havaalanına gittim. Öncelikle kafileyi İstanbul’a güvenli bir şekilde intikal ettirmemiz gerekiyordu.” dedi.
 
GÜVENLİK TEDBİRİ ALDIK
 
Vali Öz şöyle devam etti; “Kafileyi havaalanında aldım. Geçmiş olsun dedim. Olay bölgesinin kontrol altına alınmasını sağladık.
 
60-70 jandarma ve polis ekibimiz vardı. Yol üzerinde 450 kişiyle güvenlik tedbiri almıştık. Bu noktada geçen yıl yaşanan Fener maçını hatırlamakta fayda var.  Bu konuda biraz daha mantıklı düşünmemiz gerektiğini ifade ediyorum. O günkü ulusal ve yerel yorumlarla bugünkileri karşılaştırıyorum.
 
O günlerde, ‘Niye bu kadar güvenlik tedbiri alınıyor’ diye eleştirenler bu olay olduğunda bugün ‘yeterli güvenlik tedbiri alınmadı’ diye yorum yapanlarla aynı kişiler. 
 
Spor dünyasında bir hastalık var. Yerel ve ulusal yönetimde hukuk düzeninde var olan eksiklikler birikti. Bu memleketin insanlarında gerginlik oluştu. Bu olay bir şekilde patlayacaktı. Geçen yılki Fener maçında yaşadık. O maçı o sıkıntıyı biz Trabzon olarak en az zaiyatla atlattık. arkadaşlarıma o gün stadyumda maçı nasıl seyrettiğimi herkes biliyor.
pek çok kişinin oradan nasıl uzaklaştığını da gözlemledim. Maç öncesi şu talimatı verdim: Tribünlerde ne olursa olsun hiçbir zaman hiçkimseyi tribünden almayacaksınız. İkinci olarak olay çıktıktan sonra bu kalabalığı dağıtmayacağız dedim.
 
TRABZON SOKAKLARI O GÜN YANARDI
 
Polis gücümüz gazımız zırhlı aracımız tomamız vardı. Oradaki insanların öfkesini burada alcağız dedim. Dağıtmayacağız.  O gün o kalabalığı dağıtsaydık Trabzon sokakları yanardı. O süreci kim ne kurguladı bilemiyoruz o süreci çok iyi yönettik. 
 
Bugünki noktada kalktım havalimanına gittim, kafileyi karşıladım. Geçmiş olsun dedim. Her Trabzonlunun yapması gereken buydu. 
 
Fenerbahçe Kulübü ve basın mensuplarıyla aynı anda yüzleştik. Bu yüzleşme çok şeyi ifade etti. Bu yüzleşme herkesi anlaşılır kıldı. Emniyet ve güvenlik ekiplerimize sordum otobüsün yanında taşlar var.
 
şoförün yarası taş yarasına benziyor, bunun üzerine ilk havalimanındaki basın mensuplarına ilk aldığımız bilgiye göre bu bir taş parçasına benziyor dedim.
 
Ben olayın hiçbir safhasında kesin konuşma yapmadım. Şoförün kanaması vardı. Üniversite hastanesine sevkettik. Üniversite hastanesine vardık. Saçma metal var dedik. Av tüfeği saçma olay yeri bulguları var. 
 
Ben aslında yanlışlıkla olayın soğumasına sebep oldum. Belki olayın belli bir seyirdi soğumasına sebep oldum ama ben bunu bilerek yapmadım. İlk açıklamam  buna sebep oldu. Kesin konuşmadım ama… Bende olay yerindeyken tapa bulduk. Tüfek saçmalar aynı.
Senaryo belli ağaçta izler var. Dedimki yerelde bir kaç kişinini saldırısına benziyor. Ancak öyle senaryolar üretildiki biri kanas diyor sineper diyor diğeri terör örgütü diyor. Bir kısımını düzeltmeye çalıştık.
 
Sonraki gün deliller görgü tanıkları 2 kişi üzerinde yoğunlaştı. Gözaltına alındılar. 
Sızmalar oldu bazı bilgiler yalan yanlış bende tekrar konuştum.
Adli sürece geçince iş daha konuşmadım.
 
 
Geçtiğimiz gün bir haber yayınlandı. muhabirini Arayın sorun dedim bir bildiği var mı? 
Ben bir bilgi verdim merkezden yaptılar dedi. Merkezi arayın sorun dedim. Merkez de muhabir bilgi verdi yazdık dedi.  Bu haberi ulusal kanalların ana haber bültenlerine verdi. Dediler ki; ‘Bu olayı birilerine yıkmaya çalışanlar terör çıkınca neden sustular’ Öyle bir sonuç yok bulgu yok. Burada bir senaryo yazıyoruz senaryoyu oynuyoruz ve kendimizde inanıyoruz. Bu olayı bir başkası provokasyon diyor Trabzonla oynanıyor diyor. 
 
Baştan beri yapılması gereken şuydu bu olayı yapanları kınıyoruz denecekti. 
Ancak tribünlere oynayan bizden böyle birisi çıkmaz bu olayı dışardan birileri yaptı ve bize yıkılmaya çalışılıyor diyenler oldu.
 
Bu olayın bize olan yükünü her geçen gün artırdı. İlk gün nerde duruyorsam aynı durduğum yerdeyim. Ve olayı en kısa zamanda aydınlatacağız. Muhasebenin doğru yapılmasının önemini sizinle paylaşmak istedim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler