ÇAYKUR'un Rize'de talihlileri belli oldu!

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünün Rize'deki 32 fabrikasına çay yükleme ve boşaltma işinde çalışacak bin 631 işçi, kurayla belirlendi. Kura çekimine katılmak isteyen binlerce vatandaş, Rize Spor Salonu önünde toplandı. Salon önünde görevlendirilen polisler, vatand

ÇAYKUR'un Rize'de talihlileri belli oldu!
ÇAYKUR Genel Müdürlüğünün Rize'deki 32 fabrikasına çay yükleme ve boşaltma işinde çalışacak bin 631 işçi, kurayla belirlendi.
 
Kura çekimine katılmak isteyen binlerce vatandaş, Rize Spor Salonu önünde toplandı. Salon önünde görevlendirilen polisler, vatandaşları tek tek arayarak içeri aldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı kura çekimi sırasında gergin anlar yaşandı.
 
Ardından ÇAYKUR'un Rize'deki 32 fabrikasında çalışmak üzere başvuruda bulunan 16 bin 100 kişi arasından alınacak bin 632 işçi için kura çekimine geçildi. Rize 1. Noteri Abdullah Baki Özdemir, kura yöntemini açıkladıktan sonra salonu gezerek elindeki numara tablolarını gösterdi. Bu sırada kuranın toplu değil, fabrikalar için ayrı ayrı çekilmesini isteyen vatandaşlar, kura çekimine tepki gösterdi. Tartışma, araya giren görevlilerce engellendi.
 
Özdemir, çekilecek numaraların atılacağı torbayı ters çevirerek içinin boş olduğunu salonda bulunanlara gösterdi. Özdemir'in numaraları boş torbaya atmasının ardından kura çekime geçildi. Bu sırada bazı vatandaşlar, noterin olduğu alana gitmek isteyince kısa süreli karmaşa yaşandı. 
 
Kura çekimini başlatan Abdullah Özdemir, ilk numarayı çektikten sonra elindeki torba yere düştü. Yere düşen numaraların toplanarak tekrar torbaya konulmasının ardından kura çekimine devam edildi.
 
Kurada numarası okunan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, bazıları yakınlarını telefonla arayarak kurada adının çıktığını bildirdi. 
 
Kurada adı çıkan Nuri Özdemir, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.
 
Süleyman Uzun da kuraya katılmak için İstanbul'dan geldiğini ifade ederek, "Hiç umudum yoktu. Allah beni güldürdü. Çok mutluyum" dedi.
 
Trabzon'da 6 Mayıs, Artvin'de 7 Mayıs, Giresun'da ise 8 Mayıs'ta kura çekimleri yapılacak. Noter huzurunda yapılacak kura çekimleriyle ÇAYKUR'da yükleme işçisi olarak çalışmak üzere Rize'de bin 631, Artvin'de 172, Trabzon'da 528, Giresun'da ise 39 kişi işe girmeye hak kazanacak.
 
ÇAYKUR'da mevsimlik işçi olarak alınacak diğer branşlardaki bin 130 kişi ise KPSS puanlarına göre mülakatla belirlenecek. Mülakat tarihleri ÇAYKUR tarafından adaylara bildirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler