Çay'a önemli destek!

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile Trabzon'un Of ilçesinde kurulu bulunan ÖZÇAY Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.ÖZÇAY Genel Müdürü Erdal Saral ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği adına Trabzon Bölge Müdürü Ergin

Çay'a önemli destek!

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile Trabzon'un Of ilçesinde kurulu bulunan ÖZÇAY Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

ÖZÇAY Genel Müdürü Erdal Saral ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği adına Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukçu'nun imzaladığı anlaşmayla, üreticilerin yaş çay yaprağı bedelleri geciktirilmeden ödenirken, Of'ta kurulu bulunan fabrikada üretilen kaliteli çayların Tarım Kredi tarafından pazarlanması da sağlanıyor.

ÖZÇAY Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri ile Tarım Kredi Of Müdürü Şenol Çakır'ın da katıldığı imza töreninde konuşan Erdal Saral, 2012 yılından beri Tarım Kredi ile düzenli olarak anlaşma yapıp parasal destek sağlayarak üreticilerden alınan yaş çay yaprağı bedellerinin geciktirilmeden ödendiğini, bunun karşılığında da imal edilen kuru çaylardan Tarım Kredi'ye verilip bunların satış merkezlerinde pazarlandığını söyledi.

Erdal Saral,fabrikada son yıllarda teknolojik destekle organik ve daha kaliteli kuru çay üretimine ağırlık verdiklerine de dikkat çekerek, tüketicilerde kaliteye yönelme konusunda  büyük bir değişim yaşandığını da sözlerine ekledi.

1-398.jpg

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürü Ergin Çubukçu'da, üreticilerin kooperatifleşerek örgütlenip üretim yapmalarını teşvik ettiklerini belirterek,"Özçay ile çalışmamızın en büyük etkeni kooperatif olmasıdır. Kooperatifleşen üreticiyi destekliyor, Pazar payını arttırıyoruz. Üreticilerimize hem yaş çay yaprağı aşamasında, hem de bundan üretilen ürünün pazarlanması noktasında destek veriyoruz. Geçen yıl 600 tona yakın kuru çay alarak satışını yaptık. Bunu 700-800 tona çıkarma hedefimiz var. Bu desteğin öncelikle kaliteli üretime olduğunu da belirtmemiz lazım. İşbirliği, güç birliği demektir" dedi.

3-052.jpg

1985 yılında çayda tekelin kaldırılmasından sonra kurulan çok ortaklı ilk kooperatif olan 2 bin 100 ortaklı ÖZÇAY Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi'nin günlük 100 ton yaş çay yaprağı işleme kapasiteli fabrikası Of'ta 1988 yılında üretime başlamıştı. Özçay Kooperatifi Türkiye'de organik çayın üretildiği ilk fabrikalardan biri olarak da biliniyor.
 

4-020.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel