Canalioğlu: İktidar Trabzon'un hakkını vermedi!

CHP Trabzon Milletvekili ve PM üyesi Volkan Canalioğlu, Trabzon’un Karadeniz bölgesinde işsizlikte lider kent olduğunu belirterek, “İktidar Trabzon’dan aldığı oyun karşılığını hiçbir zaman vermemiştir. İşsizlik oranı son 6 yıl içinde yüzde 7.4’e ulaşmıştı

Canalioğlu: İktidar Trabzon'un hakkını vermedi!

CHP Trabzon Milletvekili ve PM üyesi Volkan Canalioğlu, Trabzon’un Karadeniz bölgesinde işsizlikte lider kent olduğunu belirterek, “İktidar Trabzon’dan aldığı oyun karşılığını hiçbir zaman vermemiştir. İşsizlik oranı son 6 yıl içinde yüzde 7.4’e ulaşmıştır” dedi.

TUİK verilerinin açıklanmasının ardından açıklama yapan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, iktidarın Karadeniz Bölgesinden her seçimde en yüksek oyu aldığını, ancak karşılığını hiçbir zaman vermediğini belirterek, “Devletin kurumunun açıkladığını işsizlik ve göç oranları bir kez daha göstermiştir ki, AK Parti en büyük desteği aldığı Karadeniz Bölgesine her zaman üvey evlat muamelesi yapmıştır. Son 6 yılda Karadeniz Bölgesindeki 7 il arasında Trabzon yüzde 7.4 oranı ile işsizlikte lider kent durumundadır. 2008 yılında 6.1 olan işsizlik oranı 2013 yılında 7.4’e yükselmiştir. İşsizlik oranı arttıkça göç de kaçınılmaz olmaktadır. Son 6 yılda Trabzon’dan 4 bin 870 kişi de göç etmiştir. Göç olayında ise Trabzon, Ordu’nun ardından ikinci durumdadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset