Can Dündar'a silahlı saldırı!

Gazeteci Can Dündar'a Çağlayan adliyesi önünde silahlı saldırı girişimi yapıldı. Bir kişi, Dündar'ın bacaklarına doğru iki üç el ateş etti. Kurşunlar Can Dündar'ıa değmedi, sağlık durumu iyi. Dündar'ın yanında bulunan NTV muhabirinin Yağız Şenkal'in yerde

Can Dündar'a silahlı saldırı!
Gazeteci Can Dündar'a Çağlayan adliyesi önünde silahlı saldırı girişimi yapıldı. Bir kişi, Dündar'ın bacaklarına doğru iki üç el ateş etti. Kurşunlar Can Dündar'ıa değmedi, sağlık durumu iyi. Dündar'ın yanında bulunan NTV muhabirinin Yağız Şenkal'in yerden seken kurşun bacağını sıyırdı.
 
MİT TIR'ları davasının bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti karar için ara verdi. Bu sırada adliye önünde Can Dündar gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir şahıs yanına yaklaşıp "Vatan haini" diye slogan atarak Dündar'ın ayaklarına doğru iki el ateş etti. Dündar herhangi bir yara almazken, yanında bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal'in bacağını bir kurşun sıyırdı.
 
ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI
 
Dündar'ın durumu iyi olduğu bildirilirken, polisler şahsa hemen müdahale ederek gözaltına aldı.
 
DÜNDAR: BU BİR GÖZDAĞI
 
Can Dündar bunun bir gözdağı olduğunu söyledi. Dündar, saldırı girişimi sonrası yaptığı kısa açıklamada, "İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm" dedi.
 
NTV MUHABİRİ SALDIRIYI ANLATTI
 
NTV Muhabiri Yağız Şenkal olay anında oradaydı ve gelişmeyi şöyle aktardı: ' 'Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.''
 
NTV MUHABİRİ HASTANEYE KALDIRILDI
 
Bacağına kurşun isabet eden NTV muhabiri Yağız Şenkal, tedavi için hastaneye götürüldü. Şenkal'in durumun iyi olduğu ve seken bir kurşunun kendisine isabet ettiğini öğrenildi.
 
SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
 
Al Jazeera Türk'ün haberine göre saldırganın üzerinden Murat Ş. adlı kimlik çıktı. Saldırgan 1976 Sivas doğumlu.
 
"GÖZ DAĞI OLDUĞUNU SÖYLEDİ"
 
Dündar, saldırı girişimi sonrası yaptığı kısa açıklamada, "İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm" diye konuştu.
 
"KİMLERİN BİZİ HEDEF HALİNE GETİRDİĞİNİ BİLİYORUZ"
 
Saldırının doğrudan kendisine yönelik olduğunu ve saldırganı gördüğünü belirten Dündar, "Kim olduğunu bilmiyoruz sadece kimlerin hedef gösterdiğini biliyoruz. Kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem