Burun estetiğinde tip seçimi

Medikal, estetik ve tıp alanındaki teknolojik, teorik ve pratik gelişmeler ışığında burun estetiği ameliyatları günümüzde dünyada en çok tercih edilen ve yapılan estetik ameliyatlardan biri olma özelliği taşımaktadır. Bu durum Türkiye için de geçerli olma

Burun estetiğinde tip seçimi

Medikal, estetik ve tıp alanındaki teknolojik, teorik ve pratik gelişmeler ışığında burun estetiği ameliyatları günümüzde dünyada en çok tercih edilen ve yapılan estetik ameliyatlardan biri olma özelliği taşımaktadır. Bu durum Türkiye için de geçerli olmakla beraber bu noktada bir adım daha ileriye giderek burun estetiği operasyonları Türkiye’de yapılan estetik ameliyatlar arasında en baş sırada yer almaktadır. Bu konuda İstanbul Özel Miaplast Kliniği Doktoru Arda Katırcıoğlu’dan bilgi aldık.

Ülkemiz burun estetiği operasyonlarında ve bu operasyonların gerek maliyet gerekse de başarı ortalamasında Dünyada en başarılı ve hastalar tarafından tercih edilen ülkeler arasında bulunmaktadır. Bu doğrultuda; Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerden, Rusya coğrafyasından ve Batı Avrupa ülkelerinde yüksek sayıda sağlık turisti almaktayız. 

Bakınız : Burun Estetiği İstanbul

Halk arasında burun ameliyatı  ya da burun estetiği olarak bilinen işlemin tıp literatüründeki adı Rinoplasti (rhinoplasty) ameliyatıdır. Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatları  açık ameliyat ve kapalı ameliyat olmak üzere iki temel teknik vasıtasıyla uygulanmaktadır. Bu tekniklerden ilk olan açık burun ameliyatı tekniğinde burunun her iki deliğinin ortasında bulunan ve kolumella olarak adlandırılan doku bölgesinden cilt üzerine bir kesi yapılmak suretiyle operasyon gerçekleştirilmektedir. Burun ameliyatlarının bir diğer uygulanma tekniği olan kapalı ameliyat tekniğinde ise operasyona ait kesilerin tamamı burnun içinden uygulanmaktadır. Kapalı tip burun ameliyatlarından dışarıdan bakıldığında cilt üzerinde burunda görülen herhangi bir kesi ve ameliyat izi bulunmamaktadır. Açık ameliyat tekniğinde ise uzman hekim hastasının üzerinde burun bölgesi ile ilgili her detaya daha net ve açık bir şekilde hakim olmaktadır ve hasta üzerinde yapılan her işlem bizzat doktor tarafından görülmekte ve izlenmektedir.  Ancak açık rhinoplasty yani açık burun ameliyatı tekniğinde hekim operasyon esnasında hemen hemen herşeyi bizzat görerek yapsa da, burun dokusu ve burnun kıkırdak ve kemik yapısının üstünü örten ve koruyan cilt arasındaki yapısal bütünlük açık ameliyatın doğası gereği bozulmaya uğramaktadır. Bu nedenden ötürü bilhassa burun sırtı olarak adlandırılan burundaki bölge ile burnun ucu arasındaki bağlantı ameliyat neticesinde hasar görebilmektedir. Bu durum ise hasta açısından istenmeyen bir durum olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca açık teknikle yapılan burun ameliyatlarında hastanın iyileşme süreci kapalı teknikle yapılan ameliyatlara göre daha uzun ve daha meşakkatli geçmektedir.

Burun Estetiği Fiyatları Neye Göre Değişir ?

Burun estetiği fiyatları diğer estetik, plastik ve rekonstruktif cerrahi uygulamalarında da olduğu gibi; hastadan hastaya, hastanın burun yapısına, septum organında deviasyon olup olmamasına, burundaki (genetik ya da sonradan) deformasyon ve simetri bozukluğuna bağlı olarak değişmektedir. Bu konuda adaylara tavsiyemiz; sıkı bir araştırma süreci ve gerçekçi beklentilerle; maliyetten önce sağlığı birinci plana almalarıdır.

Bilgi İçin Teşekkürler : Op. Dr. Arda Katırcıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık