Bursa'da lodos 3 can aldı!

Bursa'da saatteki hızı 130 kilometreye kadar çıkan lodosun faturası ağır oldu. Şiddetli lodos sebebiyle 306 binanın çatısı uçtu, 100 araçta hasar meydana geldi. Lodos sebebiyle 2 gün boyunca 3 kişi hayatını kaybederken, kopan ve düşen parçalardan dolayı 1

Bursa'da lodos 3 can aldı!
Bursa'da saatteki hızı 130 kilometreye kadar çıkan lodosun faturası ağır oldu. Şiddetli lodos sebebiyle 306 binanın çatısı uçtu, 100 araçta hasar meydana geldi. Lodos sebebiyle 2 gün boyunca 3 kişi hayatını kaybederken, kopan ve düşen parçalardan dolayı 110 kişi de yaralandı.  
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (İl Kriz Merkezi) 2 gün boyunca lodos sebebiyle Bursa'da yaşanan olayları rapor olarak açıkladı. Şiddetli lodos yüzünden 306 adet çatının uçtuğu, çok sayıda tabela, arızalı işaret levhası ve reklam panosunun zarar gördüğü bildirildi. Lodostan dolayı çok sayıda araç ve enerji nakil hattı ile telefon hattı direği devrildi. Olaylar sebebiyle 100 aracın hasar gördüğü, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının çatılarında veya müştemilatlarında zarar meydana geldiği tespit edildi.
 
LODOS, HAYATI FELÇ ETTİ
 
Özellikle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalara rüzgarın yüksek hızı nedeniyle müdahalede sıkıntılar yaşanırken, kopan enerji nakil hatları sebebiyle bazı bölgelerde bilinçli olarak enerji kesintisi yapıldığı açıklandı. Lodostan dolayı Türk Telekom ve GSM operatörlerinin iletişiminde de sıkıntılar yaşandığı aktarıldı.
 
3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Lodos, Bursa'da 3 can aldı. Bugün sabahın erken saatlerinde İzmir Yoluna devrilen Timsah Arena'daki vince aracıyla çarpan taksi şoförü Fatih D. hayatını kaybetti. Araçta bulunan Kübra A. ise yaralandı. Kestel Aksu Mahallesi'nden başına tuğla düşmesi sonucu yaralanan 83 yaşındaki bir vatandaş da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Mustafakemalpaşa ilçesinde bir vatandaş ise zarar gören çatısına müdahale etmek isterken çatıdan düşerek yaşamını yitirdi.
  
110 KİŞİ YARALANDI, 20 VATANDAŞ ZEHİRLENDİ
 
Lodos sebebiyle binalardan düşen ve kopan parçalardan 110 vatandaşın yaralandığı öğrenildi. 1'i ağır 20 kişi ise karbonmonoksitten zehirlenerek, hastaneye kaldırıldı.
 
EKİPLER TEYAKKUZDA
 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda şiddetli lodosun yüksek hızını kaybederek saatte 60-70 km düşmesi bekleniyor. İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi 24 saat esasına göre müdahale ve kurtarma ekipleri ile birlikte görevine devam ediyor. Hayati tehlike arz etmeyen yerlerde enerji ve haberleşme ekipleri onarım çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.
 
Öte yandan Bursalılar, şiddetli lodos nedeniyle meydana gelen riskli olayları ve tehditleri Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin 216 00 00-ALO AFAD 122 No’lu telefonlarına ve Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlıklarına intikal ettirmeleri halinde öncelik sırasına göre teknik ekiplerce müdahale edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler