"Bunun bedeli ağır olur!"

Amatörden süper lige birçok takımda yöneticilik yapan 1461 Trabzon'un isim babası Serkan Kılıç,  Trabzonspor yönetiminin içinde bulunduğu kongre süreci ile ilgili yaşananları değerlendirirken sert açıklamalarda bulundu.Yaşanan süreci Trabzonspor yönetimin

"Bunun bedeli ağır olur!"

Amatörden süper lige birçok takımda yöneticilik yapan 1461 Trabzon'un isim babası Serkan Kılıç,  Trabzonspor yönetiminin içinde bulunduğu kongre süreci ile ilgili yaşananları değerlendirirken sert açıklamalarda bulundu.

Yaşanan süreci Trabzonspor yönetiminin görevde kalabilmek uğruna gerçekleştirdiğine dikkat çekerek tepki gösteren Serkan Kılıç, İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine seslenerek "Trabzonspor'u bu kadar küçültmeyin, Trabzonsporlularla kavga etmeyin, Trabzonspor'u medyada onun bunun ağzına düşürmeyin" dedi.

Trabzonspor'un Yargıtay’a yaptığı düzeltme itirazının 2015 yılının son aylarında ancak ele alınabileceğine vurgu yapan Kılıç "Trabzonspor'un  kaos yaşamaması için Yargıtay'ın düzeltme kararını biran önce incelemesi doğrultusunda 18. hukuk dairesine Trabzonsporlu taraftarlar müracaatta bulundu. Ancak müracaatlar dikkate alınmadı ve dolayısıyla Yargıtay bu dosya ile ilgili kararını rutin şekilde ele alacak, yani rutin süre 2015'in son ayını bulacak. Bu durumda İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin işine gelen bir durum Zaten bunu bildikleri için bu başvuruyu yaptılar." ifadelerini kullandı.

Yargıtay’ın dosyayı öne alabilmesi için bireysel başvuruların etkili olmadığını dile getiren Kılıç “ Bu dosyanın Trabzon şehri ve Türkiye için oldukça önemli bir gündemi teşkil ettiğinin altı çizilerek, Trabzonspor camiasının önde gelenleri, Divan Kurulu, Sivil Toplum Örgütleri, Milletvekilleri, bürokratlar vs. gibi isimlerin imzasıyla bir dilekçe hazırlanarak Yargıtay’a sunulmalıdır. Bu şekilde bir sonuç alınabilir. Bireysel yapılan başvurular etkili olmaz.” Dedi.

Son yapılan mali genel kuruldaki olayların yanı sıra, Trabzonspor'da yaşanan gerginlik ve istifaların kulübe zarar verdiğini, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 2 çift bir tek adamla kulübü yönetmeye çalıştığını ifade eden Kılıç şöyle konuştu "  Yargıtay'ın yerel mahkeme kararını onamasının ardından, İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin Yargıtay'a düzeltme talebi ile itiraz etmesi tamamen o koltukta biraz daha kalabilmek için süre kazanmak adına yapılan bir harekettir.  Yargıtay kendi verdiği kararı değiştirmez. Bugüne kadar karar değişimi ancak milyonda bir olmuştur. Trabzonspor'u 2 çift 1 tek yöneticisi ile yönetmeye çalışan  Hacıosmanoğlu da bu durumu yani Yargıtay'ın daha önce verdiği kararı değiştirmeyeceğini bilmektedir.”

Bunun Bedeli Ağır olur

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun Yargıtay'ın yerel mahkeme kararını onamasının ardından, hukuksal anlamda yetkisiz olduğunu vurgulayan Serkan Kılıç yönetimi uyararak "Her işin bir bedeli vardır, bu işinde bir bedeli olur. Sanmayın ki görev süreniz belli bir tarihte bittikten sonra yetkisiz yaptığınız işlerin hesabı hukuk önünde sizden sorulmaz."

Delikanlı gibi çıkıp söz verin

Trabzonspor yönetiminin Yargıtay'ın verdiği karara düzeltme talebi ile itiraz ettiği gün itibarı ile hayata geçirdiği tüm icraatları "yetkisiz" gerçekleştirdiğini ,  gerek transfer gerekse personel alımı ve tüm icraatlardan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimindeki isimlerin sorumlu olduğunu ifade eden Kılıç açıklamasını şu şekilde sürdürdü "Şimdi İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, zaman kazanmak için yaptıkları itirazın ardından Trabzonspor adına gerçekleştirdikleri tüm icraatlerden kişisel olarak kendileri sorumludur. Bu tarihten sonra ne kadar borçlandırılma yapmışlarsa bunlar onlara aittir. Hacıosmanoğlu ve yöneticileri kendileri kalkıp  “biz bu tarihten sonra, Yargıtay’da haksız çıktığımız durumda bu yaptığımız borçlanmayı şahsımız olarak ödemeyi taahhüt ediyoruz, haklı olduğumuz için itiraz ettik” diyorlarsa bir sorun yok.

Ama zaman kazanmak için bu işleri yapmışsalar unutmasınlar ki; Sivasspor Trabzonspor olaylı maçından sonra Trabzonlu TFF Başkanı Haluk Ulusoy, Trabzon camiası ve Trabzonsporlulara bir ceza verilmeyeceğini söylemişti, ama Trabzonspor ceza aldı. Ulusoy sözünü tutmamasının ardından Trabzonlular Türkiye'de ilk kez  görev süresi devam ederken bir futbol federasyonu başkanını yaptıkları çalışma ve seçimle görevden almıştır. Haluk Ulusoy da görev süresi devam ederken seçimle görevden alınan bir başkan olarak tarihe geçmiştir.

Trabzonspor başkanı olarak da yerel mahkeme ve Yargıtay’ın almış olduğu kararlara istinaden koltukta biraz daha oturabilmek için göstermiş oldukları mücadele onları tarihe ve yargı sayfalarına geçirdi. Kendileri aynaya baktıklarında bu geçen süreç içerisinde yaptıkları şeyleri doğru buluyorlarsa çıksın kamuoyuna “biz doğruyuz” desinler. Hiç kimse Trabzonlu ve Trabzonsporluların gözyaşlarıyla dalga geçemez. O gözyaşı da Trabzonspor kulübüdür.” Dedi.

TRABZONSPOR’DA KONGRE SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

Trabzonspor'un 26 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı Olağanüstü Genel Kurul'da yeni seçilecek yönetimin görev süresini belirleyen 68.maddede “Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir” şeklinde geçici madde eklenerek yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarıldı ve büyük tartışmanın fitili ateşlendi.

Büyük tartışmalar yaşanan 68.maddede yapılan bu düzeltme için 24 Haziran 2013 tarihinde Trabzonspor Kulübü üyeleri  Recep Bakırtaş ile Ali Sait Yılmaz’ın da mahkemeye başvurarak, olağanüstü kongrede, tüzük değişikliğine ilişkin alınan Genel Kurul kararlarının, yasaya ve tüzüğe aykırı olduğu iddiasıyla iptalini istedi.

Trabzonspor Kulübü üyeleri Ali Sait Yılmaz ve Recep Bakırtaş'ın bu itirazlarını Trabzon 1.Asliye Hukuk Mahkemesi haklı bularak 8 Kasım 2013 tarihinde Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal etti

TARİH 20 MART 2015

Yargıtay 18. Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi  İbrahim Hacıosmanoğlu’nun görev süresinin 31 Aralık 2013’te dolduğu ve tüzük değişikliğinin iptali yönünde aldığı ve Yargıtay’a intikal eden dava sonuçlandı. Trabzonspor’un 2013’teki kongresinde başkan olan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibinin görev süresini uzatan tüzük değişikliğini reddeden yerel mahkeme kararı, Yargıtay tarafından onandı.

11- NİSAN 2015

Bordo-mavili yönetim Yargıtay’a Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden karar düzeltme talebinde bulundu.

Bu başvurunun ardından açıklama yapan Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan ise süreci uzatmaya çalıştıklarını itiraf ederek “ Görev süremizi uzatmaya çalışıyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor