Bunu yapan sınava giremeyecek

Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya, sınav belgesinde sarı olan saçlarının rengini kahverengiye boyayınca hem 1 yıldır hazırlandığı sınava giremedi hem de başkasının yerine sınava gir

Bunu yapan sınava giremeyecek
Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya, sınav belgesinde sarı olan saçlarının rengini kahverengiye boyayınca hem 1 yıldır hazırlandığı sınava giremedi hem de başkasının yerine sınava girdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Genç kadın sahtekâr olmadığını, sadece saçının rengini değiştirdiğini kanıtladı ancak sınava giremedi. İşte ÖSYM bu hafta sonu yapılacak Yabancı Dil Sınavı (YDS) öncesi adayları “güncel fotoğraf” konusunda uyardı.
 
Nüfus cüzdanın soğuk damga basılı olması gerektiğini vurgulayan ÖSYM, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımaları ve tereddüt oluşmaması için adayların kimlikleri ile sınav belgelerinde kullanılan fotoğraflarının güncel olmasını istedi. Görevlilerin fotoğraf konusunda tereddüde düştükleri durumda adayı sınava almama hakkı olduğuna dikkat çeken ÖSYM, fotoğraflar farklı olunca bu sorunun yaşandığını hatırlattı. ÖSYM, “Adayların sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor” açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler