Bugün hava nasıl olacak? (30 Mayıs hava durumu)

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Ardahan, Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edili

Bugün hava nasıl olacak? (30 Mayıs hava durumu)
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Ardahan, Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Mersin ve Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
Genellikle kuzey ve batı, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
Yağışların; Adana, Mersin ve Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.16
 
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri sağanak yağışlı.23
 
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.21
 
İzmir: Parçalı bulutlu.24
 
Adana: arçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24
 
Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.23
 
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.19
 
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.19
 
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.19
 
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu.30
 
2-132.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler