Bugün Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin...

Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a ilk kez gelişinin 90. yıldönümü bugün törenlerle kutlandı.  Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrük

Bugün Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin...
Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a ilk kez gelişinin 90. yıldönümü bugün törenlerle kutlandı. 
 
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenciler katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atatürk'ün kente ilk ziyaretini 15 Eylül 1924 günü gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Atatürk, Trabzon'a ilk ziyareti sırasında halkın gösterdiği sevgi ve bağlılıktan ötürü hayatının en mutlu anını yaşadığını belirtmiştir. Türk milletinin atası Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'umuza ilk ziyaretinin 90. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade ediyorum" dedi.
Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasını ardından tören düzenlenen Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
20140915aw192601_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler