Bu ülkede dekolte giymek yasaklandı

Mısır Musiki Sanatları Sendikası, kadın şarkıcı ve sanatçıların dekolte giymelerini yasakladı.   Mısır Musiki Sanatları Sendikası, kadın şarkıcı ve sanatçıların dekolte giymelerinin yasaklandığını duyurdu.   YASAĞA UYMAYANLAR SINIR DIŞI EDİLECEK   Sendika

Bu ülkede dekolte giymek yasaklandı
Mısır Musiki Sanatları Sendikası, kadın şarkıcı ve sanatçıların dekolte giymelerini yasakladı.
 
Mısır Musiki Sanatları Sendikası, kadın şarkıcı ve sanatçıların dekolte giymelerinin yasaklandığını duyurdu.
 
YASAĞA UYMAYANLAR SINIR DIŞI EDİLECEK
 
Sendikadan yapılan açıklamada, şarkıcıların sahne ve kliplerde toplumun kültürüne uygun giyinmeleri gerektiği belirtildi. Sendika üyesi Mısırlı sanatçılar veya çalışma izni ile Mısır'da faaliyet gösteren yabancı sanatçıların karara uyması gerektiği, aksi takdirde Mısırlı sanatçılar hakkında soruşturma başlatılacağı, yabancıların ise sınır dışı edileceği duyuruldu.
 
AÇIKLAMALARI DA DENETİME ALINACAK
 
Karara göre kıyafetin yanı sıra, sanatçıların söz ve açıklamalarının da denetime tabi tutulacağı bildirildi. Toplum ahlakına aykırı söz ve cinsel imalar da aynı kapsamda değerlendirilecek.
 
AMAÇ, ÇIPLAKLIK KÜLTÜRÜNÜ ÖNLEMEK
 
Dün bir televizyon kanalına telefonla bağlanan Sendika Başkanı Hani Şakir ise, "Kararın hedefinin daha kaliteli bir sanat ortamı oluşturmak, seviyesiz şarkıları engellemek ve çıplaklık kültürünün yaygınlaşmasını önlemek" olduğunu dile getirdi. Şakir, "Devletin bu alanı da kontrol etmesi gerekmektedir. Halkın şarkılarına ve folklora müdahale söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Mısır 'da son dönemde seviyesiz, müstehcen şarkı ve kliplerdeki artış dikkati çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler