BU BİR CİNAYET!

• O gün dere neden bulanıktı?• 15 cm derinliği geçmeyen su neden 5 metreye çıktı?• Ambulans olay yerine geç mi geldi?• Ambulans neden Vakfıkebir’den geldi?Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da yaşanan dere ölümü ihmaller zincirini ortaya çıkardı...FOTOĞRAFLA

BU BİR CİNAYET!

• O gün dere neden bulanıktı?

• 15 cm derinliği geçmeyen su neden 5 metreye çıktı?

• Ambulans olay yerine geç mi geldi?

• Ambulans neden Vakfıkebir’den geldi?

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da yaşanan dere ölümü ihmaller zincirini ortaya çıkardı...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Çarşıbaşı’nın sevilen esnaflarından Hasan Ustabaşı, Büyükdere Mahallesi mevkiinde ilçeyi ikiye bölen derede boğuldu. Bugün toprağa verilen genç adamın, nasıl boğulduğu sorgulanmaya başlandı.

10637879_797317527029396_2118654034_n-001.jpgİDDİALAR ‘CİNAYET’ DİYOR

İlçe halkının bir iddiasına göre, derenin taş ocakları çalışmadan önce tertemiz olduğunu fakat taş ocaklarının dere üzerinde yaptığı ameliyatlar nedeniyle deren in doğal seyrini ve temizliğini bozduğunu öne sürdüler. Derede oluşan anlaşılamayan derinlikler ve ıslah çalışmalarından sonra ortaya çıkan çamur sularının sürüklenerek dereyi adeta pisliğe boğması taş ocakları ve üzerinde yapılan izinsiz hafriyat alımları nedeniyle olduğu ifade ediliyor.

AMBULANS NEREDEN GELDİ?

Bu noktada derinliklerin belirlenememesi, yetkililerin denetimde eksik kalması uyarıcı levhaların dere kenarlarına konmaması ilçede sevilen ve Berber Hasan olarak bilinen genç bir adamı ölüme götürdü. Öte yandan olay olduktan sonra olay yerine çağırılan ambulans ekibinin Çarşıbaşı’nda sağlık ocağı olmasına rağmen neden Vakfıkebir’den geldi? Ambulans konusunda vatandaşların tepkisi artıyor.

SAVCILIK VE BÜYÜKŞEHİR NE YAPACAK?

Ayrıca olay sırasında ambulans ekiplerinin olay yerine geldikten sonra dereye bile girmemesi dikkat çekti. Berber Hasan’ın ölümü sonrası ortaya çıkan ihmaller nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ve savcılığın ne gibi işlem yapacağı merak konusu oldu. Ayrıca dere üzerinde hamsi fabrikalarının bulunduğu ve dereyi kirlettikleri için ceza aldıkları taş ocaklarının da denetimlerinin yapılmadığı ileri sürülüyor.

Haber61.net / Emrah PAÇA

10656626_797396207021528_1432000696_n.jpg

 

129422.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler