Bu başvuruları kaçırmayın!

1 Eylül 2014 tarihinde başlayan 2015 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatlarının 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi.Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin kayıtlarının yenilenmesi ve desteklemelerden faydalanılabilmesi için, v

Bu başvuruları kaçırmayın!

1 Eylül 2014 tarihinde başlayan 2015 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatlarının 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin kayıtlarının yenilenmesi ve desteklemelerden faydalanılabilmesi için, verilen süreler içerisinde mutlaka kayıtlarını gerekli evraklar ile birlikte il ve ilçe müdürlüklerine vermeleri gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürü Cahit Gülbay, “2014 üretim yılı ÇKS müracaatları 1 Kasım 2014'de son bulmuştur.2015 üretim yılı ÇKS müracaatları ise 1 Eylül 2014 itibariyle başlamış olup, 2014 yılı sonuna kadar devam edecektir. Çiftçilerimizin üretim yıllarına ilişkin ÇKS başvuruları bir önceki yılın 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 31 Aralık tarihinde sona erecektir. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS' ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında yapabileceklerdir” dedi.

“Zorunlu sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri için çiftçi müracaatları üretim yılı içerisinde yapılabilecektir” diyen Gülbay, “Örneğin 2015 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2014 tarihinde başlamış olup, 31 Aralık 2014 tarihinde son buluyor. Çiftçiler bu süreler içerisinde yapacakları başvurularında 2015 üretim yılı için hali hazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler sisteme kaydedilecektir. Zorunlu sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerine ve birinci üretimden sonraki ürün ekim ve dikimlerine ilişkin çiftçi başvuruları ise üretim yılı içerisinde yapılabilecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam