Botanik Bahçesinden iyi haber

HABER61.NET-HABER SERVİSİ- Trabzon Botanik parkına adım adım yaklaşıyor. Avan proje hazırlayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a arz eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibinin çalışmaları ardından projenin ihale aşaması

Botanik Bahçesinden iyi haber

HABER61.NET-HABER SERVİSİ- Trabzon Botanik parkına adım adım yaklaşıyor. Avan proje hazırlayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a arz eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibinin çalışmaları ardından projenin ihale aşamasına geldiğini örendik. Çamoba'daki askeri alana yapılacak olan Botanik parkının önümüzdeki günlerde ihale tarihi belli olacak.

PARKTA NELER OLDU?

Botanik parkının içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, lokanta, kafeterya, idari binalar, seminer salonları, bitki atölyeleri yer alacak. 103 dönümlük alanın içinde bulunan binalar rehabilite edilecek  mevcut binalar dışında ek binalar yapılmayacak. Giriş ve çıkış kapılarında danışmanlar yerlerini alarak ziyaretçilere yardımcı olacak.

Çamoba Botanik Parkı Projesi'nin Trabzon'un marka değerine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Sayın başbakanımız yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Trabzon halkının kullanımı için hazineden mevcut alanı Trabzon Büyükşehir Belediyesine devretti. Trabzon Belediyesi'ne tahsis edilmesinden sonra proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhale tarihini belirledikten sonra  Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel