Zonguldak'ta 3 köy karantinaya alındı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Aşağı İhsaniye köyü ile civardaki 3 köy, kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.Aldınan bilgiye göre, Aşağı İhsaniye köyünde bir köpeğin, köyde bulunan başka köpeklerle bir ineğe saldırması ardından köylüler tarafınd

Zonguldak'ta 3 köy karantinaya alındı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Aşağı İhsaniye köyü ile civardaki 3 köy, kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.

Aldınan bilgiye göre, Aşağı İhsaniye köyünde bir köpeğin, köyde bulunan başka köpeklerle bir ineğe saldırması ardından köylüler tarafından öldürüldü.

Köylülerin durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber vermesi ardından, yetkililerin aldıkları numuneler Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

Enstitü'de yapılan tahlillerde, köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine köy karantinaya alındı.

'GEREKLİ ÖNLEMELER ALINDI'

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada alınan önlemleri şöyle sıraladı:

''Köpeğin ısırmış olduğu ve yaraladığı diğer 15 köpek itlaf edildi. Kuduz köpek daha önce bir vatandaşın ineğini de ısırmış. Daha sonra inek de itlaf edildi. Çevre köylerde bulunan kedi köpeklerin tamamı aşılandı. Karantinaya alınan köylerde 100'ü aşkını hayvanı aşıladık. Hiç bir istisnası kalmaksızın yaklaşık 500 civarında kedi ve köpeğin aşısı yapılacak.

 İlçe müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız, köylerdeki vatandaşlarımızı toplayarak kuduz hakkında bilgiler verdi. Çünkü çocuklar aşı olmaktan korkarak bu tür yaraları ailelerinden saklayabilir. Bunun da geri dönüşümü yoktur. İneği itlaf edilen kişi, ineğini sağdığı için ve muhtemelen yaraya temas ettiği düşünülerek kuduz aşısı yapıldı."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler