Ziyaretçi sayısı 107 bin 54 kişiye ulaştı

 Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, şehri turistik amaçlı ziyaret edenlerin sayısının son 6 yılda yüzde 72 oranında artarak 107 bin 54 kişiye ulaştığını söyledi.Yaptığı açıklamada, Gümüşhane’yi 2012 yılında 107 bin 54 kişinin ziyaret ettiğ

Ziyaretçi sayısı 107 bin 54 kişiye ulaştı

 

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, şehri turistik amaçlı ziyaret edenlerin sayısının son 6 yılda yüzde 72 oranında artarak 107 bin 54 kişiye ulaştığını söyledi.

Yaptığı açıklamada, Gümüşhane’yi 2012 yılında 107 bin 54 kişinin ziyaret ettiğini, bu sayının 102 bin 633’ünün yerli, 4 bin 401’inin de yabancı ziyaretçilerden oluştuğunu ifade eden Yalçın, 2011 yılında bu rakamın 86 bin 946 kişi olarak gerçekleştiğini belirterek bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 21’lik artış sağlandığını kaydetti.

Gümüşhane’ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının toplam 2006 yılında 62 bin 370 kişi olarak gerçekleştiğini belirten Yalçın, 2006 ila 2012 yılları arasında yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 71,6’lık bir ziyaretçi artışı sağlandığını dile getirdi.

Tanıtımın en etkin yollarından birisinin il dışı tanıtım organizasyonları ve fuarlar olduğunu kaydeden Yalçın, “Valiliğimizce, 2007 yılından itibaren il dışında etkin bir şekilde gerçekleştirilen tanıtım günleri ve ülke çapında doğu, batı demeden iştirak ettiğimiz ulusal fuarların yanı sıra hazırlanan Türkçe-İngilizce tanıtım belgesellerinin sektörde dağıtımının yapılması ve TV kanallarında gösterime girmesi, ayrıca turizm’in tüm paydaşlarıyla (yerel yönetimler, dernekler, sektördeki işletmeler) yapılan ortak çalışma ve koordinasyon ile gerçekleştirilen etkinlikler neticesinde ilimizin ziyaretçi sayısına büyük oranda katkı sağlanmıştır.” dedi.

Gümüşhane’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletme belgesi verilmiş bir adet 3 yıldızlı, iki adet 2 yıldızlı olmak üzere toplam 3 adet ve Belediye belgeli 8 Adet olmak üzere toplam 11 adet konaklama tesisi mevcut olduğunu, bu otellerde 204 adet işletme belgeli ve 355 adet Belediye belgeli olmak üzere toplam 559 yatağın mevcut olduğunu söyledi.

Gümüşhane’de yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının daha da artması, turizmin gelişmesi ve turizm sektöründen daha fazla pay alabilmek için kamu yatırımlarının yanında özel müteşebbisin de yatırım yapmasının şart olduğunu dile getiren Yalçın, “Çünkü tanıtım, beraberinde yatırımı gerektirir. Yatırım olmadan tanıtım olmaz.” dedi.

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde tarihi dokuyu tekrar geriye getirmek üzere restorasyon kapsamlı gerçekleştirilen çalışmalar ve önümüzdeki aylarda aynı amaçlı gerçekleştirilecek olan çalışmalar ile Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezinin hizmete açılması ve Köse ilçesi Salyazı Beldesinde bulunan Kırklar Mağarasının da turizme kazandırılması ile hem turizm merkezlerinde, hem de Mağara Turizminde bir destinasyon oluşturulacağının altını çizen Yalçın, şöyle konuştu: “Akabinde İlimizin ziyaretçi sayısının ilk etapta 200 binin üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu noktada özel sektöründe yatırımı gereklidir. Çalışmalarımızda bizi destekleten yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz, Dr.Yusuf Mayda’ya, Milletvekillerimiz Sayın, Doç.Dr Kemalettin Aydın Beye ve Feramuz Üstün Beye teşekkür ederim. Ayrıca ilimizde turizmin gelişmesi için katkı veren yerel yönetimlere, İl içinde ve il dışındaki Sivil Toplum Kuruluşlarına, Sektör İşletmelerine ve sektörde çalışan emekçilere teşekkür ederim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel