Zimmet davası sonuçlandı

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turan Altuntaş ile başkan vekili Ahmet Salih Sandıkçı’nın da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında açılan "zimmet" davasının duruşmasında karar çıktı. Tutuksuz olarak yargılanan 13 sanık hakkı

Zimmet davası sonuçlandı

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turan Altuntaş ile başkan vekili Ahmet Salih Sandıkçı’nın da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında açılan "zimmet" davasının duruşmasında karar çıktı. Tutuksuz olarak yargılanan 13 sanık hakkında "beraat" kararı çıktı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan Oda Başkanı Turan Altuntaş ile birlikte 5 sanık son duruşmada hazır bulundu. Sanıklar duruşmadaki ifadelerinde suçsuz olduklarını ifade ederek, "Takdir mahkemenin, beraatimizi istiyoruz" dediler.

Mahkeme heyeti sanıklardan Oda Başkanı Turan Altuntaş, Ahmet Salih Sandıkçı ve Ali Aklan için "Haklarında zimmet suçundan dolayı taziyeleri için kamu davası açılmış ise de sanıkların müsnet suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeter derecede kesin, inandırıcı ve her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi.

Mahkeme heyeti diğer sanıklar hakkında da "denetim görevini ihmal ederek zimmet suçunun işlenmesine imkan sağlamak suçundan dolayı tecziyeleri için kamu davası ikame edilmiş ise de sanıkların müsnet suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeter derecede kesin inandırıcı ve her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediğinden" beraatlerine karar verdi.

Öte yandan sanıklar için 2009 yılında "zimmet" suçundan dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel