Zigana Dağı'ndan Başbakan Erdoğan'a Davet

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nın 2 bin 10 metrelik tarihi İpek Yolu geçişinde tesis işleten Hüseyin Eroğlu (63) son 10 yılda bütün kabineyi burada ağırladığını belirterek, kabinenin başı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da Zigana'ya

Zigana Dağı'ndan Başbakan Erdoğan'a Davet

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nın 2 bin 10 metrelik tarihi İpek Yolu geçişinde tesis işleten Hüseyin Eroğlu (63) son 10 yılda bütün kabineyi burada ağırladığını belirterek, kabinenin başı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da Zigana'ya davet etti.

Hayatının tamamını Zigana Dağ'ında geçiren ve babadan kalma mesleğini 40 yıldan fazladır sürdüren 'Zehir Hüseyin' lakaplı Hüseyin Eroğlu, kendi ismini taşıyan tesisinde ağırladığı bütün Bakan, Vali ve üst düzey bürokratın fotoğraflarını işletmesinin duvarlarına asıyor.

Tesisini adeta fotoğraf sergisine çeviren Eroğlu, bunun yanısıra Zigana Dağı'nda et yemeye gelen spor kulüplerinden de başta kaşkol olmak üzere aldığı hatıralarını sergiliyor. Her müşterinin mutlak memnuniyet parolası ile ağırlanması için çaba gösterilen işletmeye gelenler, eşsiz lezzeti ile Zigana Dağları'nın zirvelerinde otlayan koyunlarının etinin yanısıra kamyon jantından yapılan odun sobasının başında ısınmayı, aynı sobada kaynayan çaydan çay içmeyi tercih ediyor.

MİNİ SANAT MERKEZİ

Mini sanat merkezi görünümündeki tesisinde bugüne kadar çok sayıda Bakan ve üst düzey bürokrat ağırlayan Zehir Hüseyin, son yıl 10 yılda ki Bakanların bazılarını iki kez olmak üzere hemen hemen hepsini tesisinde ağırladığını söyledi.

Kabinenin başı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haricinde Trabzon ve Gümüşhane'ye gelen veya Erzurum, Erzincan, Bayburt'a giden hemen her Bakanın mutlaka Zigana Dağında et yediğini dile getiren Zehir Hüseyin, Başbakan Erdoğan'ı Zigana Dağına davet etti.

"BÜTÜN KABİNEYİ AĞIRLADIM BİR BAŞBAKANIMIZ KALDI, ONU DA DAVET EDİYORUM"

Başbakan Erdoğan'ı Zigana Dağındaki mütevazi tesisinde ağırlamak istediğini kaydeden Zehir Hüseyin, "Gelen bakanların hepsini Zigana Dağı'nda ağırladım. Karadeniz bölgesine gelenleri, Gümüşhane, Trabzon'a gelenleri veya Erzurum, Erzincan, Bayburt istikametine giden Bakanlarımızın hemen hemen hepsi buraya uğradı. Hepsini burada ağırladım ve öyle uğurladım. Bakanların hemen hemen hepsi geldi bir tek Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gelmedi. Onu da Zigana Dağı'na davet ediyorum. Eğer Karadeniz Bölgesi'ne, Gümüşhane'ye, Trabzon'a gelirse Zigana Dağı'na da bekliyorum. Onu burada ağırlamak istiyorum" dedi.

Bakanların haricinde bölgede gelen spor kafilelerinin de atkılarını alarak hatıra amaçlı tesisinin duvarlarına astığını dile getiren Zehir Hüseyin, "Her gelen futbolcu, sporcu arkadaşlarımızdan bir hatıra alıp buraya asıyorum. Buraya yeter ki gelsinler. Ayrıca Ertuğrul Sağlam da benim köylümdür. Gümüşhane'nin Zigana köyündendir. O da sık sık gelir buraya" diye konuştu.

"ETİN LEZZETİ ZİGANA DAĞININ YERLİ KUZUSUNDAN GELİR"

Röportajın ardından mangalın başına geçerek kuzu etlerini pişiren Zehir Hüseyin, Zigana'nın etinin özelliğinin pişirdikleri etin bölgenin hayvanı olmasından kaynaklandığını söyledi. Eroğlu, "Kendi sürüm var. Kendi ürünlerimi kullandığımdan dolayı etin lezzeti oradan gelir. Yerli kuzu keserim ben. Hiçbir zaman bu tadı bozmadım. Yerli oluşundan dolayı müşterimiz de çok tercihte bulunuyor. Yani kalitesi yerli oluşundan geliyor" şeklinde konuştu.

Eroğlu, kendisine niye Zehir Hüseyin dendiğini de şöyle anlattı:

"Eskiden beri bana 'Zehir Hüseyin' derler. Çok çalışkanım, işimi çok iyi yaparım, sertim, zehir gibi bir adamım şükrolsun Allah'a."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel