Zigana dağına DİKKAT!

Doğu Karadeniz'de bir süredir devam eden soğuk ve yağışlı hava, etkisini sürdürüyor. Bölgenin sahil kesiminde yağmur, yüksek kesimde ise kar hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar indiği Bayburt'ta, dün öğleden sonra b

Zigana dağına DİKKAT!

Doğu Karadeniz'de bir süredir devam eden soğuk ve yağışlı hava, etkisini sürdürüyor. Bölgenin sahil kesiminde yağmur, yüksek kesimde ise kar hayatı olumsuz etkiledi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar indiği Bayburt'ta, dün öğleden sonra başlayan yağış sonrasında kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Zaman zaman tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle görüş uzaklığı da yer yer 5 metreye kadar düştü. Kent genelinde, kış aylarında boş olan Aydıntepe İlçesi'ne bağlı Kavlatan, Günbuldu ve Dumlu köylerinin yolları dışında kapalı köy yolu bulunmuyor.

Gümüşhane'de ise kar yağışı bu sabah erken saatlerde başladı. İl merkezinde kar kalınlığı 3 santimetreyi geçti. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düştüğü kentte çiftçiler ve meyve üreticileri, don tehlikesine karşı uyarıldı.

Bu arada, Trabzon- Gümüşhane karayolunun Zigana Dağı geçidinde de kar yağışı nedeniyle buzlanma meydana geldi. Erzincan- Gümüşhane karayolu Pöske Dağı Geçidi'nin Erzincan tarafında bulunan Keçi Tırnağı mevkiinde kömür yüklü TIR'ın gece yan yatması nedeniyle trafik aksadı. Bu nedenle büyük araçların geçişine izin verilmiyor. Küçük araçlar ise kontrollü olarak geçebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel