Zigana Dağı Kış Şenliği yapıldı

Torul ilçesine bağlı 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'nda bu yıl sekizincisi düzenlenen Zigana Dağı Kış Şenliği yapıldı.Torul Kaymakamlığınca düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Se

Zigana Dağı Kış Şenliği yapıldı

Torul ilçesine bağlı 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'nda bu yıl sekizincisi düzenlenen Zigana Dağı Kış Şenliği yapıldı.

Torul Kaymakamlığınca düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Emniyet Müdürü Ahmet Can, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Karal, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kar engeline takıldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Maalesef bu yıl da kar yok. Bu nedenle Muzaffer Demirhan Kayak Yarışmaları ve meşaleli kayak gösterilerini iptal etmek zorunda kaldık. Bizler bu yörenin çocuklarıyız. Bizler daha ziyade yaylacı bir milletiz. Bu şenliğimizi yayla şenliğine dönüştürerek daha coşkuyla kutlamayı planlıyoruz. Kar olmayınca bazı etkinliklerimizi iptal etmek zorunda kalıyoruz."

Torul Belediye Başkanı Bostan da şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından şenliğin sponsorluğunu üstlenen firma sahiplerine Kaymakam Karal tarafından teşekkür plaketi verildi.

Etkinlikler kapsamında Gümüşkayak Tesislerinde "Zigana Endemikleri ve Zigana Eko Kültürü Resim Sergisi"nin açılışı yapıldı.

Açılışta, Zigana Coğrafyası Derneği Başkanı Savaş Aydın Zigana resimleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz ise Zigana'nın eko kültürü ile ilgili sunum yaptı.

Şenlikte, Artvin ve Gümüşhane halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Trabzon'dan gelen üç sporcu ise yamaç paraşütü gösterisi gerçekleştirdi.

Şenlik, yöresel sanatçı Hayri Yaşar Karagülle'nin söylediği Karadeniz türküleri eşliğinde horon oynanmasıyla sona erdi.

Öte yandan, şenlik için Zigana'ya gelen bazı vatandaşların, az da olsa kar bulunan bölümlerde kızakla kaydığı gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel