Zigana 'da 'şehitlerin anısına'...

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan aralarında Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyelerinin de bulunduğu dağcı grubu Uzunkum sahil mevkiinde bulunan ve Çığ Felaketi’nde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıta kada

Zigana 'da 'şehitlerin anısına'...

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan aralarında Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyelerinin de bulunduğu dağcı grubu Uzunkum sahil mevkiinde bulunan ve Çığ Felaketi’nde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıta kadar yürüdüler. Yürüyüş sonrasında düzenlenen törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, "24 Ocak 2009 tarihinde Gümüşhane Zigana Dağı Kadırga Yolu’ndan şehit düşen arkadaşlarımızın anısına, onların anısını yaşatmak için buradayız. Sporumuzun zor ve riskli olduğunu biliyoruz. Yapacak bir şeyimiz olmadığını o günde söylemiştik. Ben tüm şehit yakınlarına, ailelerine ve tüm dağcılık camiasına sabırlar diliyorum. Şehitlerimizi saygıyla şükranla rahmetle anıyorum" dedi.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ise "İki yıl önce bizi çok üzen bir olayın anısına burada bulunmaktayız. 10 tane dağcı arkadaşımızı ebediyete beklenmedik bir şekilde uğurladık. Bunlardan iki tanes ide hekim olarak benim meslektaşım. Hepsi bizim kardeşimiz. Beklenmedik bir şekilde dağlar onları bize geri vermedi. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına tekrar baş sağlığı diliyoruz. Bir daha da böyle kederli anma toplantıları için değil daha neşeli toplantılar için toplanmak nasip olsun. Biz dağcılarımızı unutmayacağız" diye konuştu.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda 24 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen çığ faciasında Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü Derneği sporcularından 17 kişilik grubun üzerine çığ düşmüş ve 10 dağcı yaşamını yitirmişti. Olayda Özlem Timurcuoğlu, H. Ali İsaoğlu, Gülhanım Piyale, Dursun İnan, Burçak Sevim, Erhan Terzi, Hüsniye Sarıbıyık, Davut Akdeniz, Yasemin Aktaş olay yerinde, Hüseyin Karaosmanoğlu da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler