Zeybekçi: "17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir!"

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denzili'de partisinin il başkanlığının düzenlediği toplantıda '17 Aralık Operasyonu'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, "17 Aralık hükümeti devirme girişimidir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir" dedi.EGS K

Zeybekçi: "17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir!"

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denzili'de partisinin il başkanlığının düzenlediği toplantıda '17 Aralık Operasyonu'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, "17 Aralık hükümeti devirme girişimidir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir" dedi.

EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Bakan Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve partililer katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kenti ziyaret edeceğini söyleyen Zeybekci, '17 Aralık Operasyonu'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci şunları söyledi:

"17 Aralık hükümeti devirme girişimdir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir. Bu kadar söylüyorum. Yıllardan beri sen Başbakanı dinleyip takip edeceksin, Cumhurbaşkanını dinleyip takip edeceksin, bakanlarını, milletvekillerini, müsteşarlarını, genel müdürlerini, işadamlarını dinleyip, takip edeceksin; Madem bir ahlaksızlık var, madem bir suç var, madem bir hırsızlık ve soysuzluk var, niye beklettin? Niye suçüstü yapılmasını sağlamadın? Niye onları orada derdest etmedin? Niye takip ettin? Ne için bekledin Allah aşkına, ne için bekledin? Tek bir amacı vardı, kendi menfaati için. Dün açıklandı işte. O bir tane kaset vardı. Başbakanımızla oğlunun konuştu denilen kaset. Kelimelerin montajını bırakın kelime içindeki heceleri bile montajlamışlar. TÜBİTAK'ın kararı çıktı. Rapor çıktı. 17 Aralık, hem siyasi hem ekonomik tam anlamıyla planlanmış bir darbe süreciydi."

'TALİMAT YURT DIŞINDAN' AÇIKLAMASI

Planlanmış darbe girişimini yapanların yurt dışından talimat aldıklarını öne süren Zeybekci, "Elbette, darbe girişimini yapanlarla hesaplaşılacak. Yiğitlik vurmak, kırmak değildir. Yiğitlik kardeşlik ve barışı tesis etmektir. Biz iyi niyetli kardeşlerimizi de biliyoruz. Kavga ederek, dövüşerek değil hukuk kuralları çerçevesinde mutlaka darbecilerden hesap sorulacak" dedi.

GEZİ EYLEMLERİ DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

'Gezi'nin yıl dönümünde yapılan eylemleri değerlendiren Bakan Zeybekci, İstanbul'da eylem yapan göstericinin elinde silah olduğunu, aynı göstericinin yabancı ülke medyalarında elinde güvercin varmış gibi gösterildiğini iddia etti. Zeybekci, "Gezi olaylarını başlatanların tamamı biliniyor. Denizli'ye kadar geldiler. Bu kişilerin Türkiye ile hiçbir alakası yok. Biz bu işi sabırla yapacağız ve bu işleri yaptıranların Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışanların kökünü kazıyacağız. Kurguladıkları oyunları, tezgahlarını biliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel