Zehirlenme olayında son durum

 Trabzon'da dün akşam 3 ayrı düğünde dağıtılan düğün pastalarından yiyen yaklaşık 100 kişi zehirlenme şüphesi ile hastanelere başvurdu. Edinilen bilgiye göre, Trabzon, Vakfıkebir ve Akçaabat ilçelerinde gittikleri düğünde ikram edilen yaş pastadan yiyen d

Zehirlenme olayında son durum

 

Trabzon'da dün akşam 3 ayrı düğünde dağıtılan düğün pastalarından yiyen yaklaşık 100 kişi zehirlenme şüphesi ile hastanelere başvurdu. 

Edinilen bilgiye göre, Trabzon, Vakfıkebir ve Akçaabat ilçelerinde gittikleri düğünde ikram edilen yaş pastadan yiyen davetlilerden bir bölümü, düğün bitip evlerine gittikten sonra bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve baş dönmesi şikayeti ile Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, Vakfıkebir Devlet Hastanesi, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon Fatih Devlet Hastanesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine başvurdular.

İlk belirlemelere göre yedikleri yaş pastadan zehirlendikleri öğrenilen yaklaşık 100 kişi tedavi altına alınırken, zehirlenenlerin çoğunluğunu çocuklar oluşturduğu öğrenildi.

Öte yandan hastanede tedavi altına alınan kişiler düğünde yedikleri pastadan fenalaşıp hastaneye geldiklerini belirtirlerken bazıları ise aynı pastadan yemelerine rağmen herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi' Acil Servis doktorlarından Osman Bulut, acil servise başvuranların genel durumlarının endişe verici olmadığını belirterek yaz aylarında kısa sürede bozulan gıdaların tüketilmemesi konusunda uyarıda bulundu. 

 

Acil Servise başvuranlar arasında durumu çok kötü olan olmadığını belirten Dr. Bulut, " Gelenler genellikle kusma, bulantı, karın ağrısı gibi şikayetlerle geldi. Genel durumları iyi. Bir kısmını acilde takip ettik, bir kısımını da yatırdık. Çok kötü durumda olan yok. Vatandaşlarımız genellikle sıcak havalarda kısa sürede bozulan gıdaları tercih etmesinler, yediklerini dikkat etsinler. Bol sıvı tüketsinler" dedi.

 

iha.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel