Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Göller Yöresi, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri ile Denizli’nin doğu, Konya’nın batı kesimlerin

Yurtta hava durumu
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Göller Yöresi, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri ile Denizli’nin doğu, Konya’nın batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı, diğer yerlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Parçalı bulutlu 18/32
 
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 23/29
 
İzmir: Az bulutlu ve açık 23/31
 
Adana: Parçalı ve az bulutlu 26/36
 
Antalya: Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimleri çok bulutlu 26/31
 
Samsun: Parçalı bulutlu 18/28
 
Trabzon: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22/26
 
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 14/29
 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 21/40

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler