Yunanlılar Maçka'da köyünü buldu

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş bugün (Cuma) AK Parti Trabzon İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın basın açıklamasında İl Başkanı Adnan Günnar bulunmazken, Merkez ilçe başkanı Yılmaz Bü

Yunanlılar Maçka'da köyünü buldu

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş bugün (Cuma) AK Parti Trabzon İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın basın açıklamasında İl Başkanı Adnan Günnar bulunmazken, Merkez ilçe başkanı Yılmaz Büyükaydın ve yöneticilerin bir kısmı hazır bulundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş basın toplantısında 2 Kasım’da Trabzon’da gerçekleştirilen 36. KEİPA toplantısını da ele aldı. Göktaş bu toplantının Trabzon’a büyük gelir kattığını vurgulayarak, “Geçen yıl Rusya’da bu toplantı gerçekleştirilirken TUSKON yetkilileri bana Türkiye’de de bir toplantı yapmak istediklerini söylediler. Bende toplantı Trabzon şehrinde gerçekleşirse yaparız dedim. 2 Kasım günü yapılan toplantıya TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Ayrıca 3 ülke haricinde diğer tüm ülkelerin Milletvekilleri bu toplantıya katıldı. Yerli 500 ve yabancı 130 iş adamı katıldı. Trabzonlu olup da Trabzon’u bilmeyen bir çok iş adamımız da vardı. Bu toplantı Trabzon adına büyük bir adım oldu” dedi. Karşılıklı ticaret anlayışıyla bir çok firmanın önemli bağlantılar yaptığını öğrendiğini söyleyen Göktaş, “Trabzon’a bundan sonra daha çok ilginin artacağını düşünüyoruz. Bizler misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Dolayısıyla folklorumuzu de tanıtmış olduk. Her biri Trabzon’dan büyük mutlulukla ayrıldı” dedi.

YUNANLILAR MATARACI’DA

Trabzon’a 36.KEİPA toplantısı için gelen Yunanlıların Maçka’nın Mataracı Köyünde dede topraklarını da bulduğunu ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, “Buraya gelen misafirler bundan sonra Trabzon’a sık sık gelecektir. KEİPA toplantısından sonra bana KEİPA yetkilileri şöyle söyledi: “Kemalettin Bey sizinle her görüşmemizde bir adım ileriye gidiyorduk. Bu ziyaret sonrasında iki adım ileriye gitmiş hissediyoruz kendimizi” dedi.

Bu toplantının barışı simgelediğini de ifade eden Kemalettin Göktaş, “Çatışan ülkeler dahi bir araya geliyor bu toplantı sayesinde. İnanıyoruz ki, Azerbaycan ve Ermenistan’la da daha iyi bağlantılara da imza atacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler