Yunan Büyükelçi Loukakis Trabzon'da

Vali Öz’ün Büyükelçi Laukakis’i kapıda karşılamasının ardından Valilik Şeref Defteri imzalandı.Vali Öz, özellikle son yıllarda iki ülke arasında ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yaparak, bu gelişmelerin daha da geli

Yunan Büyükelçi Loukakis Trabzon'da

Vali Öz’ün Büyükelçi Laukakis’i kapıda karşılamasının ardından Valilik Şeref Defteri imzalandı.

Vali Öz, özellikle son yıllarda iki ülke arasında ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yaparak, bu gelişmelerin daha da geliştirilmesi için gayret gösterildiğini söyledi.

Vali Öz konuşmasında, “Trabzon ile Yunanistan arasındaki ilişkiler ve bağ çok farklı. Tarihteki pek çok ortaklık yanında özellikle bu bölgeden Yunanistan’a, oradan da Türkiye’nin pek çok iline ve bu bölgeye göçle gelen nüfus var. Bu nüfusun kültürel ve siyasi bağları var. Özellikle mübadele dolayısıyla buradan Yunanistan’a giden Yunanistan’dan Türkiye’nin farklı bölgelerine gelen insanlar ciddi bir kültürel zenginlik oluşturdular. Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkiler özellikle Avrupa Birliği sürecinde Yunanistan’ın Türkiye’nin yanında olması, destek vermesi önemli bir gelişmedir.

Türkiye o anlamda bu ilişkilerin gelişmesi konusunda çok iyi mesafeler aldığını ifade ediyorum. Son yıllarda Türkiye’nin tüm bölgeleriyle beraber Karadeniz bölgesinde de Yunanistan’dan gelen ziyaretçilerimiz var ve bu ziyaretçilerimiz ciddi anlamda bu bağı güçlendiriyor. Aynı şekilde Batı Trakya ve belli bölgelere yoğun ziyaretçi var. Bu ilişkilerimizi daha da geliştiriyor. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesi hem bölge barışı ve Türkiye’nin AB üyeliği ve Avrupa’ya entegrasyonu açısından çok önemlidir” dedi.

Büyükelçi Kyriakos Loukakis, “Trabzon’da bulunmak büyük bir onur. Sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Son yıllarda Yunanistan ile Türkiye arasında gözle görülür güzel bir bağ ve ilerleme var. Yunanistan, Türkiye’nin AB’ye katılma sürecini destekliyor. Türkiye’nin tüm gerekli şartlar bir an önce karşılayarak bir an önce AB üyesi olmasını umuyoruz. İki ülke arasında ekonomi, kültür ve ticaret anlamında çok mesafe alındı. Çok daha fazlası da yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un, Türkiye’nin çok önemli ili ve önemli bir konumunda yer aldığını ifade eden Büyükelçi Loukakis, “Şehri daha ileriye getirmek sizin liderliğinizde mümkün olacaktır. Karşılıklı ilişkilerimizde güzel sonuçlar alabiliriz. Buraya gelmeden önce Sumela ve Ayasofya’yı ziyaret ettim. Bunlar hem Türkiye hem de Yunanistan için çok büyük yerler. Bu yerler şehrin gelişmesine çok büyük katkıları olacaktır” diye konuştu.

Vali Öz, ziyaret anısına Büyükelçiye hediyesini takdim ederken, Büyükelçi Laukakis de hediyesini Vali’ye sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel