Yomra'da kanser tarama programı uygulanıyor

Kadınlarda Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneğinin yaptığı protokol çerçevesinde 40-69 yaş arası bayanlarda meme kanseri ve 30-65 yaş arası bayanlarda rahim ağzı (serviks) kanseri ile ilgili

Yomra'da kanser tarama programı uygulanıyor

Kadınlarda Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneğinin yaptığı protokol çerçevesinde 40-69 yaş arası bayanlarda meme kanseri ve 30-65 yaş arası bayanlarda rahim ağzı (serviks) kanseri ile ilgili tarama programı yapılmasına karar verilmiş ve Şalpazarı, Tonya , Düzköy,Maçka ilçelerinden sonra  Program kapsamında 16.09.2013 tarihinde  Yomra da İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kemal SÜLEYMAN, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal HAMZAOĞLU, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa KASAPOĞLU, Yomra Belediye Başkanı İbrahim SAĞIROĞLU, Yomra Ak parti İlçe Başkanı Eyyüp ERGAN, Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet BAKİ,Başkan Yard.Adil DUMAN ,Ferda SATIRŞAHİN , Yomra Toplum Sağlığı Merkezi personelleri ile Yomra halkının  katılımlarıyla açılış yapılmıştır.

Yoğun ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal HAMZAOĞLU Trabzon’da Halkın bu konuda duyarlı davrandığını belirtti.Ülkenizde yılda en az 20.000 kişinin meme kanseri teşhisi aldığı bilinmektedir ve maalesef vakaların büyük bir bölümü geç evrelerde teşhis edilmektedir.Meme kanseri yurt çapında kadınlarda en sık görülen kanserlerdir. Yomra’dan sonra aracın diğer  ilçelere gideceğini ifade eden Dr.HAMZAOĞLU derneğin kendilerine yapmış olduğu katkılardan dolayı Umut ve Savaşım Derneğine teşekkür etti.

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr.Nimet BAKİ Organize ettiğimiz kanser tarama programımızı Yomra’da başlatmış bulunuyoruz. Tarama programı 3 hafta sürecektir. Tüm bölge insanımıza, kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu program sayesinde kadınlarımızın sağlığının en önemli sorunu olan “MEME KANSERİ” için tarama yapmış olarak gizli kalmış, fark edilmemiş veya ihmal edilmiş olan vakaları tespit ederek, erken teşhis ile... ileride olabilecek vahim sonuçlar doğurmadan sorunun çözümüne yönelmeyi sağlamayı amaçlıyoruz Projeyi gerçekleştirmemizde proje ortağı olarak yanımızda olan Trabzon Halk Sağlığı  Müdürlüğü ve Kanser erken tarama merkezinde çalışan  görevli arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum ki derneğimizin  aracını hizmete sunarak projenin gerçekleşmesini sağladılar. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen bölgemizdeki 40- 69 yaş aralığındaki kadınlar 3412161 no’lu telefonu arayarak randevu alabilecekler, geldiklerinde beklemeden mamografi çekimi gerçekleşecektir.

Tekrar tüm bölgemizdeki kadınlarına hayırlı olmasını diliyor, sağlıklarına bir nebze olsun katkı sağlayabilirsek onun mutluluğunu yaşayacağımızın bilinci ile saygılar sunuyorum. dedi.

img_6394.jpg

6  aydır devam ettirdikleri kadınlarda  Sağlıklı  Yaşam  Projesi kapsamında bugüne dek 5 ilçede 1300’nin üzerinde kadına ücretsiz mamografi taraması yaptırıp, gereken durumlarda ek teşhislerini karşıladıklarını ve Türkiye’nin çeşitli illerinde ücretsiz mamografi taraması yaptırıldığını belirten Baki, Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenledikleri bilinçlendirme toplantıları ile meme kanseri konusunda kadınların farkındalığını arttırmaya destek olduklarını belirtti.

Yaptığı konuşmada, kendi kendine meme muayenesi mamografi ve hekim muayenesi gibi yöntemlerle erken teşhisin mümkün olduğunu belirten BAKİ, “Meme kanserine yakalanmak hayatın sonu değil. Meme kanserinden iyileşme şansı yüzde 90. Yani, 10 meme kanseri hastasından 9’unu kurtarabiliyoruz. Bu bir zafer. Ama başarının ve zaferin bir şartı var. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru tedaviyi düzenli olarak almak.” diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler