Yolların ulaşıma açılma çalışması sürüyor

 Kar kalınlığının ilçe merkezinde 40 santimetreye ulaştığı Trabzon'un Tonya ilçesinde hayat durdu. İlçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime iki gün süreyle ara verildi.Tonya ve çevresinde önceki akşam etkili olan kar yağışı köy yollarının ul

Yolların ulaşıma açılma çalışması sürüyor

 

Kar kalınlığının ilçe merkezinde 40 santimetreye ulaştığı Trabzon'un Tonya ilçesinde hayat durdu. İlçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime iki gün süreyle ara verildi.

Tonya ve çevresinde önceki akşam etkili olan kar yağışı köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar seviyesinin 40 santimetreye ulaştığı ilçe merkezinde ise İl Özel İdaresi'ne ait 3 iş makinesi ve belediyeye ait 4 iş makinesiyle mahalle yollarının ulaşıma açılmasına çalışılıyor.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt yaptığı açıklamada, "Gerek Tonya halkı, gerekse belediye ekipleri kışa hazır. İş makinelerimiz ve profesyonel ekiplerimiz sabah saat 06.00'dan gece saat 23.00'e kadar vardiyalı olarak çalışıyorlar. İlçe merkezinde iş makineleriyle biriktirilen kar yığınları gece kamyonlara yüklenerek taşınıyor. Özellikle diyaliz hastalarımızın bulunduğu mahalle yollarını sürekli açık tutmak için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Toplamda 9 köy yolunun kapalı olduğu Tonya'da park halindeki araçlarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar büyük güçlük yaşadı. Bazı vatandaşlar da günlük ihtiyaçlarını sırtlarındaki sepetlerle karşılamaya çalıştı. Yolları kardan temizlemek için çalışan iş makineleri günde 600 litre mazot harcıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler