Yol ulaşıma kapanınca mahsur kaldılar

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde, 30 öğrenci ve 16 öğretmen, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca okulda mahsur kaldılar.Dün sabah saatlerde başlayan ve öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle S

Yol ulaşıma kapanınca mahsur kaldılar

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde, 30 öğrenci ve 16 öğretmen, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca okulda mahsur kaldılar.

Dün sabah saatlerde başlayan ve öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Salıpazarı ilçesine bağlı bazı köylerin yolları ulaşıma kapandı. İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki 800 rakımlı Konakören köyündeki taşımalı eğitimden faydalanan öğrenciler ve öğretmenleri almak için yola çıkan servis araçları yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca saat 11.00 sıralarında yolda mahsur kaldı. Öğleden sonra yetkililere durumun bildirilmesi üzerine iş makineleri yolu açmak için çalışma başlattı. Ancak yetersiz kaldı ve yol açılamadı. Konudan akşam saatlerinde haberdar olan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, duruma el koydu ve bütün birimleri harekete geçirdi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan servis minibüslerini kurtarma çalışmalarına katılan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Canik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve Samsun Offroad Kulübü ekipleri gece saat 23.30 sıralarında araçlarına ulaşabildi. Ardından Konakören İlkokulu ve Ortaokulu'na doğru yönlenen ekipler okula 01.00 saatlerinde ulaştı. Okulda sınıflarda elektrikli sobalarla ısınmaya çalışan çocuklar, ortalama 14 saattir okulda olduklarını, acıktıklarını ve çok üşüdüklerini söylediler.

Kurtarma ekipleriyle köylerine gitmek isteyen öğrenciler ve öğretmenler tek tek servislere bindirildiler. Gece saat 01.30 sıralarında okuldan yola çıkan ekipler, kısa süre sonra yoğun kar yağışı dolayısıyla yolun tekrar kapanması üzerine Konakören köyüne geri dönmek zorunda kaldılar. Okula geri dönülmesi esnasında yolda kalan servis araçlarında bulunan öğrencilere, öğretmenlere ve gazetecilere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kumanya dağıtıldı.

Konakören Köyü Muhtarı Salim Acar, “Sabah okullara uğradım ve yetkililere sordum. Onlar da gerekli mercilerden izin aldılar. Okulları tatil ettikten kısa bir süre sonra kar ve tipi bir anda bastırınca yollarımız kapandı. 4 tane servisimiz ulaşamadılar ve mahsur kaldılar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler