Yine HES gerginliği

 Yöre sakinleri, iş makinelerinin bölgede şantiye alanı açmak için başlattığı çalışmayı engelledi. Halk ile şirket çalışanları arasında çıkan kavga güçlükle önlendi. İş makineleri ve işçiler çalışmayı durdurarak geri döndü. Karaçam Beldesi Köknar Köyü’nün

Yine HES gerginliği

 

Yöre sakinleri, iş makinelerinin bölgede şantiye alanı açmak için başlattığı çalışmayı engelledi. Halk ile şirket çalışanları arasında çıkan kavga güçlükle önlendi. İş makineleri ve işçiler çalışmayı durdurarak geri döndü.

 

Karaçam Beldesi Köknar Köyü’nün Cegeri mezrası üzerinde bulunan Kavlatan deresine yapılması planlanan hidroelektrik santrali şantiyesine yer açmak için 2 iş makinesinin çalışmalara başladığını haber alan yöre sakinleri, sabah saatlerinde bölgeye giderek araçların çalışmasını engelledi. Trabzon’dan değil de Bayburt üzerinden, çok daha güç bir güzergahtan geçirilerek Cegeri mezrasına ulaşan ve özel güvenlik görevlileri gözetiminde şantiye için yer açtığı gözlenen iş makineleri, yaklaşık 50 kişinin müdahalesi sonrasında çalışmayı durdurdu. Yöre sakinleri ile taşeron firma yetkilileri arasında başlayan gerginlik kavgaya dönüştü. Bazı kişilerin araya girmesi sonrasında kavga durdu, taraflar güçlükle sakinleştirildi. İş makineleri ve özel güvenlik çalışanları geri dönmek zorunda kaldı.

 

14 KÖYLÜ ADLİYE’YE SEVK EDİLDİ

 

Bu arada, 30 Mayıs günü polis ve jandarma eşliğinde Derebaşı Hidroelektrik Santrali’nin yapımı için Köknar köyüne giriş yapan iş makinelerine taş attıkları iddiasıyla 13’ü kadın 14 kişi bu sabah Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulandı. Suçlamaları kabul etmeyen 14 kişi sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler