Yıldızlı'da taksi ihalesi ne oldu?

Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesi Belediyesinin açtığı taksi plaka ihalesini kazanan Sedat Çubuk, taksi plaka ihaleleri iptal edildiği gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğünden plakasını alamadığını iddia etti.Sedat Çubuk, gazetecilere yaptığı açıklamada,

Yıldızlı'da taksi ihalesi ne oldu?

Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesi Belediyesinin açtığı taksi plaka ihalesini kazanan Sedat Çubuk, taksi plaka ihaleleri iptal edildiği gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğünden plakasını alamadığını iddia etti.

Sedat Çubuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yıldızlı Belediyesi tarafından taksi plakası için ihale açıldığını belirtti.

Bu ihaleye tüm belgelerini eksiksiz hazırlayarak girdiğini ifade eden Çubuk, şunları söyledi:

"1 adet taksi plakası almaya hak kazandım. Belediye bana taksi ihalesini kazandığıma dair yazı yazdı ve işlemlerimi yapmamı istediler. Bunun üzerine taksi için yeni bir araç aldım ve ruhsat işlemlerini yapmaya başladım. Ancak Emniyet Müdürlüğüne gittiğimde, İl Trafik Komisyonunun beldelerdeki taksi ihalelerinin durdurulması ve iptal edilmesi yönünde karar aldığını, bana plaka veremeyecekleri söylendi.

Bu nasıl olur anlayamadım. Birçok beldede bu tür taksi plakaları verildi ve hiçbir sorun çıkmadı. Bize neden böyle bir muamele yapılıyor, anlam veremiyorum. Şimdi benim mağduriyetimi kim giderecek."

Çubuk, hukuki yollarla hakkını arayacağını kaydetti.

Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı ise taksi plaka ihalelerini kanunlara göre yaptıklarını ve komisyonun iptal gibi bir karar alma yetkisinin olmadığını savunarak, "Tüm belediyeler yaptığı gibi biz de 5393 sayılı yasaya göre ihale yaptık. Vatandaş ihaleye girdi ve plaka almaya hak kazandı.

Bu vatandaşa şimdi 'sana bu plakayı vermiyoruz' demeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Bu karar kime ve neye göre alındı, bize henüz bir yazı gelmiş değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel